Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Potvrzeno: Koubek bude chytat za bundesligový Augsburg

Překvapivé stěhování dokončeno. Brankář Tomáš Koubek po skončení angažmá v Rennes podepsal smlouvu v bundesligovém Augsburgu, kde se sejde s reprezentačním spoluhráčem Markem Suchým a také Janem Morávkem. Patnáctý tým uplynulé sezony hledal jedničku mezi tyče a Koubek v něm podepsal kontrakt na pět let.

"Pro hodně lidí to může být překvapivý přestup. Zájem Augsburgu byl ale velký a to bylo pro mě jednou ze základních motivací. Finální jednání probíhalo během minulého týdne a během pondělí se vše dotáhlo. Přístup lidí z Augsburgu mě přesvědčil o tom, jak moc mě chtějí a jakou ve mě mají důvěru," vysvětlil Koubek.

"Bundesliga je důvodem, proč jsem nyní tady. Věřím, že moje zkušenosti s velkými zápasy ve Francii mi pomohou. Už jsem hrál na velkých stadionech, tak by mě to nemělo překvapit. Nějaké zkušenosti s německým fotbalem mám a těším se na to," řekl Koubek.

"Začínáme pohárem a pak je další zápas hned na Dortmundu. Takže budu rovnou hozený do vody, ale věřím, že to dopadne dobře. Bundesliga je skvělá, velká soutěž, po Premier League druhá největší. Uspět v takové soutěži je pro mě výzvou," dodal.

Koubek chytal za Rennes po přestupu ze Sparty dva roky. S francouzským celkem se rozloučil po sobotním utkání o francouzský Superpohár, v němž nezabránil porážce 1:2 s mistrovským Paris Saint-Germain.

"Je to pro mě složité, protože Rennes pro mě bylo skvělým místem pro začátek působení v zahraničí. Klub jsem si zamiloval, přestože jsem ve všech momentech necítil stoprocentní důvěru od všech lidí, kteří jsou pro chod klubu důležití. Lidé z klubu se loučili s tím, že jim budu chybět po sportovní, ale i po lidské stránce. Opustit ambiciózní klub hrající Evropskou ligu není snadné, ale na novou výzvu se těším," řekl Koubek.

Ten je v reprezentaci jedním z náhradníků Tomáše Vaclíka ze Sevilly a na kontě má devět odchytaných zápasů. Vedle Rennes a Sparty v minulosti hrál také za Liberec a Hradec Králové, v červnu se o něj údajně zajímalo Porto.

Velkou radost z Koubkova příchodu má i německý klub. "V Tomáši Koubkovi jsme získali mezinárodně zkušeného a velmi dobrého gólmana. Tomáš dokázal své kvality v národním týmu, Evropské lize i Ligue 1. Jsme si naprosto jistí, že skvěle zapadne do našeho mužstva a posílí nás," citovaly klubové stránky sportovního ředitele Stefana Reutera.

Reprezentační obránce Suchý zamířil do Augsburgu po pěti a půl letech v Basileji, v Německu podepsal před měsícem dvouletou smlouvu s roční opcí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články