Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Potvrzeno. Fenin se v Edenu domluvil na předčasném ukončení smlouvy

Praha - Útočník Martin Fenin po roce ve Slavii skončil. Pražský klub se s bývalým fotbalovým reprezentantem dohodl na předčasném rozvázaní smlouvy. Vedení Slavie se pokoušelo stříbrnému medailistovi ze světového šampionátu dvacítek v roce 2007 vypovědět kontrakt už v zimě. Důvodem byla nízká sportovní výkonnost i porušování disciplinárního řádu.

Celou záležitost ukončíme smírnou cestou v tom smyslu, že s Martinem Feninem máme ukončenou smlouvu. Domluvíme se na jeho odchodu ze Slavie tak, abychom se rozešli pokud možno jako slušní lidé, když už ne přímo jako přátelé," řekl generální ředitel Slavie Jaromír Šeterle.

"My jsme během roku řešili s Feninem celou řadu problémů po stránce disciplinární. V průběhu roku jsme Martina zvali k různým našim sezením, kdy jsme ho nabádali k dodržování veškerých předpisů, a to se bohužel nestalo," uvedl Šeterle.

Šestadvacetiletý Fenin přišel do Slavie loni v lednu po pětiletém nepovedeném angažmá v Německu restartovat kariéru, ale ve dvanácti ligových utkáních ani jednou neskóroval a také kvůli zranění vypadl z prvního týmu. Za "áčko" zasáhl na podzim jen do pěti zápasů, jinak také působil v třetiligové rezervě. Klub se v zimě s šestnáctinásobným reprezentantem nedohodl na předčasném ukončení smlouvy a pro jarní část ho přeřadil do juniorky.

Na podzim média informovala o Feninově potyčce v centru Prahy, při níž měl opilý obtěžovat kolemjdoucí a odcizit mobilní telefon. Je proti němu vedeno trestní stíhání.

Zdroj
ČTK, Aktuálně

Hlavní zprávy

Nejčtenější články