Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Potvrzeno. Coufal je hráčem West Hamu, podepsal smlouvu do léta 2023

Očekávaný přestup Vladimíra Coufala ze Slavie do West Hamu se stal realitou. Osmadvacetiletý bek podepsal s londýnským klubem kontrakt do léta 2023 s opcí na další dva roky. Předseda představenstva sešívaných Jaroslav Tvrdík už dříve informoval, že "Hammers" za něj zaplatí 6 milionů eur, což je zhruba 162,5 milionu korun.

Vladimír Coufal při podpisu kontraktu s West Hamem
zdroj: twitter.com/West Ham United

"Jsem moc šťastný, že jsem se stal součástí rodiny West Hamu. Udělám vše pro to, abychom byli úspěšní. Vím, že se o mě West Ham zajímal dlouho, ale konečně jsem zde a mám velkou radost," řekl Coufal klubovému webu.

V týmu z anglické metropole doplní dalšího bývalého hráče Slavie Tomáše Součka, který přišel v zimě. "Říkal mi jen samé pozitivní věci - že je zde krásný stadion, vynikající fanoušci, perfektní spoluhráči i zaměstnanci. Tomáš je můj velmi dobrý kamarád a doufám, že mi pomůže," doplnil.

Do Slavie přišel Coufal předloni v létě z Liberce a stal se jednou z opor vršovického týmu. V sešívaném dresu se v uplynulých sezonách dvakrát radoval z českého titulu a loni si zahrál skupinu Ligy mistrů. 

Osminásobný reprezentant opustil Slavii krátce po středeční porážce 1:4 v odvetě 4. předkola LM na hřišti Midtjyllandu, po které svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského nepostoupili do skupinové fáze elitní soutěže a zahrají si "jen" Evropskou ligu.

Chvála od Moyese

Trenér West Hamu David Moyes si od Coufala hodně slibuje. "Sledovali jsme ho nějakou dobu a všechny zprávy od našich skautů byly impozantní. Má hodně atributů a kvalit, díky nimž by se mohl rychle adaptovat na Premier League," konstatoval skotský kouč.

"Vladimír pasuje do profilu hráčů, které chceme přivádět do klubu - je hladový, ambiciózní a odhodlaný. Ukázal svou kvalitu v Lize mistrů a na reprezentační úrovni, ale věříme, že nejlepší roky má stále před sebou u nás ve West Hamu," doplnil.

Počítá s tím, že ostravský odchovanec bude potřebovat nějaký čas na aklimatizaci v novém prostředí. "Ale Tomáš Souček mu v tomto smyslu určitě pomůže. Věříme, že se tady Vladimír prosadí a dokáže, že je skvělou posilou," zakončil Moyes.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články