Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Potvrzeno. Barcelonu převezme bývalý kouč Bayernu Flick

Po odvolání trenéra Xaviho povede fotbalisty Barcelony Hansi Flick. Devětapadesátiletý Němec v minulosti vedl Baynern Mnichov i německou reprezentaci. V Katalánském celku by podle klubu měl zůstat do konce června 2026.

Fotbalový trenér Hansi Flick
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

"Barcelona si vybrala muže, jehož týmy jsou známé vysokým presinkem, intenzivním a odvážným stylem hry, který mu vynesl velký úspěch na klubové i mezinárodní úrovni, a vyhrál v podstatě vše, co se vyhrát dá," uvedl klub v prohlášení.

Devětapadesátiletý Flick působil v letech 2019 až 2021 na lavičce Bayernu. S bavorským celkem vyhrál sedm trofejí, mimo jiné s ním dvakrát ovládl Bundesligu a jednou i Ligu mistrů, Superpohár UEFA či klubové mistrovství světa.

Poté se ujal německé reprezentace, s níž na předloňském světovém šampionátu v Kataru skončil už ve skupině. Odvolán byl loni v září po debaklu 1:4 s Japonskem.

V Barceloně nahradil Xaviho. Mistr světa a dvojnásobný evropský šampion původně v lednu oznámil, že po sezoně skončí, ale před měsícem se s klubem dohodl na dodržení smlouvy platné do léta 2025. Vedení klubu ale před pár dny definitivně rozhodlo o tom, že kontrakt přece jen ukončí předčasně.

"Moc se těším, až začnu pracovat pro tenhle úžasný klub. Od svého příjezdu vidím, že ho všichni mají rádi a dělají maximum pro jeho úspěch," řekl Flick klubové televizi.

"V týmu jsou dobře namícháni zkušení hráči s talentovanými mladíky. Musíme pracovat, abychom šli nahoru. Vyhrál jsem pár titulů s Bayernem a rád bych v tom pokračoval v Barceloně," uvedl německý kouč.

Barcelona letos skončila ve španělské lize druhá a v Lize mistrů vypadla ve čtvrtfinále s Paris St. Germain.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články