Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Potrestaný sudí se vydával za kolegu, aby mohl pískat

Sofia - Bulharský fotbalový rozhodčí Lučezar Janov, který má momentálně pozastavenou činnost, jelikož bez vědomí svazu pískal mezinárodní zápasy, řídil "na černo" středeční přípravný zápas mezi fotbalisty Werderu Brémy a Alkmaaru. Podle agentury Reuters Jonov utkání, které německý klub vyhrál 2:1, odpískal pod jménem jiného sudího Raiča Raičeva. 

Rozhodčí
zdroj: isifa/LN autor: Hynek Glos

"Dokazuje to, že trest, který jsme mu loni dali, byl správný," uvedl předseda bulharské komise rozhodčích Kostadin Kostadinov. Jonov byl spolu s asistenty Petarem Tarulovem a Emilem Mitevem potrestán za to, že všichni bez vědomí svazu řídili mezinárodní zápasy.

Podle Kostadinova navíc zápas mezi Brémami a Alkmaarem v tureckém Beleku provázely podezřelé okolnosti. "Slyšel jsem, že se nastavovalo deset minut a v poslední minutě byla odpískána kontroverzní penalta a přímý kop," uvedl funkcionář s tím, že o Jonovově prohřešku bude bulharský svaz informovat i příslušné orgány UEFA.

Podobně učinil i Raičev, za kterého se Jonov vydával. "Udělám všechno proto, abych svoje jméno očistil. To, co udělal, bylo prostě zákeřné," řekl na stránkách bulharské komise rozhodčích Raičev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články