Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Potřebuji vysvětlit pravidlo o ruce, zlobil se Zidane. Rozhodnutí nechápal ani ředitel Realu

Hodně nespokojený byl po nedělním šlágru španělské ligy se Sevillou kouč Realu Madrid Zinédine Zidane. Ne však z výkonu vlastních svěřenců, ale z představení rozhodčích. Zatímco "bílý balet" po ruce obránce Diega Carlose penaltu nekopal, andaluský celek po stejné situaci ano. Real nakonec v nastaveném čase vybojoval remízu 2:2, nevyužil však možnost jít do čela La Ligy.

Zinédine Zidane v diskusi s rozhodčím
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

Sevillu poslal do vedení ve 22. minutě Fernando. V 52. minutě zahrál Carlos v šestnáctce rukou, kterou měl u těla. Sudí Juan Martínez Munuera ale na protesty madridských hráčů nereagoval. Domácí srovnali zásluhou Marca Alonsa, jenže v 74. minutě Éder Militao ve výskoku nešťastně zasáhl ve vápně míč nataženou rukou. Po následném protiútoku hostující brankář Jasín Bunú srazil ve vápně Karima Benzemu. Rozhodčí se však vrátil k Militaově ruce a po zhlédnutí opakovaných záběrů nařídil pokutový kop pro Sevillu. Ten proměnil Ivan Rakitič. Bod zachránil Realu ve čtvrté minutě nastavení Eden Hazard.

"Vůbec tomu nerozumím. Když po Militaově ruce následuje penalta, musí to tak být i na straně Sevilly. To, co mi rozhodčí řekl, mě nepřesvědčilo, ale tak to je. Rozhoduje on. Jsem trochu naštvaný, protože potřebuji vysvětlit pravidlo o hraní rukou. Tak to ale je, nic nezměníme," řekl Zidane.

"Věřím fotbalu i rozhodčím. Nikdy jsem nezasahoval do jejich práce a ani nezačnu. V utkání se ve dvou situacích hrálo rukou a jedna z nich byla odpískaná v neprospěch Realu. Taková je pravda," prohlásil francouzský kouč.

Souhlasil s ním i ředitel klubu Emilio Butragueňo. "V těchto situacích nemáme moc štěstí. Už jsme jich v této sezoně několik zažili a znovu rozhodnutí dopadlo v náš neprospěch. Jednoznačně šlo o klíčové rozhodnutí v utkání, protože buď jsme mohli kopat penaltu my, nebo Sevilla. Dělá nám to starosti, protože se vyskytlo několik takových situací, které by teoreticky měly být v náš prospěch, ale výsledek byl opačný. Znepokojuje nás to," uvedl někdejší útočník Realu a španělské reprezentace.

S výkonem proti Seville byl Zidane spokojený. "Máme z něj radost. Měli jsme měli pomalý začátek, ale druhý poločas byl velkolepý. Výsledek mě štve, protože jsme si zasloužili víc. Hráči odevzdali na hřišti všechno a zasloužili si vyhrát," konstatoval mistr světa i Evropy.

Obhájce Real na vedoucího městského rivala Atlético ztrácí tři kola před koncem dva body. "Titul teď nemáme ve vlastních rukách, ale budeme bojovat až do konce," uvedl Zidane.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články