Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Postup v Tipsport lize vybojovala Jihlava na úkor Brna

Brno – Přímý souboj o postup do závěrečných bojů Tipsport ligy zvládli lépe fotbalisté Jihlavy. V utkání proti Zbrojovce Brno zvítězili 2:0 a Vysočina se tak stala jediným zástupcem druhé ligy semifinále zimní soutěže. Účast v play-off si už dříve zajistila Plzeň a také Hradec Králové. Posledním semifinalistou se stal Liberec.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

V zápase o první místo v tabulce brněnské skupiny a potažmo i účast v semifinále Tipsport ligy potřebovala Zbrojovka zvítězit, Vysočině stačila k postupu i remíza. Hosté začali aktivněji, v průběhu poločasu se ale hra vyrovnala. První půle tak skončila nerozhodným stavem 0:0.

V druhém poločase začali být Jihlavští, kterým tentokrát záda nekryl Jaromír Blažek ale Maxims Uvarenko, stále nebezpečnější. Gól padl po hodině hry, kdy faul na jihlavského Helíska potrestal z penalty Stanislav Tecl. 

Závěr zápasu si Jihlava už pohlídala. Ve čtvrté minutě nastavení Vysočina přidala druhý gól z další penalty, tentokrát přeci jen sporné. Opět se nemýlil jihlavský exekutor Tecl.

Jihlava se tak probojovala do semifinále, kde se v sobotu v semifinále utká s jedním z trojice prvoligových týmů – Plzní, Teplicemi nebo Hradcem Králové. O složení semifinálových dvojic rozhodne čtvrteční dopolední los. Semifinálové duely se uskuteční v sobotu v Berouně, kde turnaj v neděli vyvrcholí zápasem o třetí místo a finálovým utkáním.

Zbrojovka Brno – Vysočina Jihlava 0:2 (0:0)

Góly: 59. a 90. Tecl (obě z pok. kopu).

ŽK: Pašek. Rozhodčí: Adámek – Paták, Marek. Diváci: 150.

Zbrojovka: Doležal I – Pašek, Pernica (46. P. Buchta), Šoljič (72. Simerský), Machalický (73. Král) – Michna (72. Vávra), Hromek, R. Buchta (63. Fall), M. Sedláček (46. Lutonský) – Švancara, Doležal II.

Jihlava: Uvarenko – Obert (60. Veselý), Halama, Komárek, Šilinger (70. Gavrič) – Helísek, Kučera (60. Fadrný), Karlík (23. Velický), Matějov (77. Kliment) – Tecl, T. Sedláček (46. Mešanovič).

 

Zdroj
ČT Brno

Hlavní zprávy

Nejčtenější články