Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Postup na Euro si můžeme zkazit jen sami, má jasno šéf FAČR Fousek

Spokojenost s losem předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek neskrýval. Reprezentanti si podle něj postup na mistrovství Evropy 2024 mohou zkazit jen sami. V papírově velmi hratelné pětičlenné skupině se totiž utkají s Polskem, Albánií, Faerskými ostrovy a Moldavskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Brabec: Máme to ve svých rukou. Musíme ukázat, že na Euro patříme

"Je potřeba zdůraznit, že náš cíl postoupit na mistrovství Evropy zůstává naprosto bez diskuze jednoznačnou prioritou. Los byl pro nás poměrně příznivý. Z košů číslo jedna, tři i čtyři jsme mohli dostat mnohem těžšího soupeře. Myslím, že musíme být spokojeni," řekl Fousek, který při losu ve Frankfurtu vedl pětičlennou českou delegaci.

Na Euro do Německa postoupí první dva týmy z každé skupiny. O zbylá tři místa se v play-off podle pořadí v Lize národů utká 12 zemí, které neuspějí v klasické kvalifikaci. "Nechci nikoho ze soupeřů podceňovat, ale v téhle skupině prostě nemůžeme mít jiný cíl než postoupit. Jsem přesvědčen o tom, že jsme schopni si to na hřišti uhrát a že si to případně můžeme zkazit jen sami," prohlásil Fousek.

Národní tým se při losu vyhnul největším gigantům a z prvního koše dostal Polsko, s nímž má v součtu s Československem pozitivní vzájemnou bilanci. Hlavní hvězdou soupeřova výběru je útočník Robert Lewandowski, který v létě zamířil z Bayernu Mnichov do Barcelony.

"My jsme se před losováním sešli s polským předsedou, protože máme rozjednanou nějakou středoevropskou spolupráci v rámci naší fotbalové visegrádské skupiny. On žertoval, že určitě budeme hrát spolu. Teď po losu jsme si třásli rukama," uvedl Fousek s úsměvem.

"Samozřejmě Polsko má Lewandowského, ale jinak je to mužstvo, s kterým nemůžeme mít strach hrát. Je to sice tým z prvního koše, ale byly v něm i horší varianty. Takže v každém případě do toho musíme jít s otevřeným hledím," dodal Fousek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články