Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Poslednímu vítězi poháru UEFA Šachtaru hrozí vyřazení

Praha - Vedle fotbalistů Slavie dnes do 3. předkola Ligy mistrů zasáhla další sedmička českých hráčů. Nejblíže k postupu má Zdeněk Pospěch, jehož FC Kodaň vyhrál 3:1 nad norským Stabaekem. Naopak velké starosti má Slovan Bratislava, který pod vedením českého kouče Dušana Uhrina staršího prohrál doma 0:2 s Olympiakosem Pireus. Vyřazení hrozí i poslednímu vítězi Poháru UEFA Šachtaru Doněck, který překvapivě doma jen remizoval 2:2 s Temešvárem a na hřišti soupeře se musí pokusit vyhrát.

Kodaň potvrdila dobrou formu a norskému soupeři nedala šanci. Dvěma góly se o výhru zasloužil brazilský útočník Santin. Pospěch u toho byl po celé utkání, naopak Libor Sionko nebyl pro zdravotní problémy v nominaci na zápas.

Zatímco Kodaň bude v odvetě na soupeřově hřišti hlídat dvoubrankový náskok, Slovan Bratislava ho bude dohánět, což se zdá být nadlidský úkol. Proti řeckému mistrovi Olympiakosu Pireus se domácí příliš neprosadili, naopak český gólman David Bičík dvakrát brzy inkasoval. Celé utkání odehrál i český stoper Radek Dosoudil. Na závěrečnou čtvrthodinu pak nastoupila čerstvá posila z pražské Slavie Milan Ivana.

Překvapení se zrodilo v Doněcku, kde domácí Šachtar musel v závěru zachraňovat alespoň remízu 2:2 s Temešvárem. Za rumunský celek nastoupil v 26. minutě český útočník Lukáš Magera, za domácí odehrál celé utkání Tomáš Hübschman, který nezabránil dvěma gólům v síti favorita. Pro Šachtar by bylo vyřazení velkým zklamáním.

Domácí se v druhé půli pokusili zlepšit obranu nasazením stopera Čigrinského, čímž v podstatě vzdali možnost, že by ukrajinský reprezentant přestoupil do Barcelony, která o jeho služby již delší čas usiluje. V případě přestupu by totiž nemohl za španělský tým hrát v evropských pohárech.

Lukáš Magera
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články