Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Posílená Slavia získala v Teplicích pouze bod

Teplice - Ani dvě nové posily nepomohly pražské Slavii k výhře na půdě Teplic, kde červenobílí jen remizovali 0:0. Týmy se prezentovaly spíše bojovným a běhavým fotbalem, kterému chybělo větší množství šancí. Slávisté měli v poli mírnou převahu a díky Korešovi s Petrákem i dvě slibné příležitosti, nedůraznou obranu Severočechů ale překonat nedokázali. Oba celky sice poprvé v sezoně udržely čisté konto, ale se čtyřmi body zůstávají ve spodní polovině tabulky.

Utkání Teplice - Slavia
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Slavia si do Teplic přivezla nové posily, beka Milana Nitrianského a brankáře Kamila Čontofalského. Červenobílí sice měli na severu Čech hlučnou podporu pěti set fanoušků, k žádnému soustavnějšímu tlaku jim ale nepomohl. První minuty byly poměrně zajímavé, hned v úvodu se dostal ke dvěma střelám slávista Petrák, jenže dorážku v dobré pozici poslal nad branku. Čontofalského svatyni vzápětí přestřelil Čajič, který na malém vápně dostal ideální zpětný pas od Mahmutoviče.

Pak už se hra přesunula do středu hřiště, které sice ovládli běhavější slávisté, kteří se snažili o kombinační hru, se zpracováním ale byli často hodně na štíru a Teplice celkem v pohodě odolávaly. Po změně stran se na domácích začal projevovat úbytek sil a slávisté se před teplickým vápnem objevovali čím dál častěji, ale nic z toho nedokázali vytěžit.

Je nám líto, video expirovalo.
FK Teplice - SK Slavia Praha

V jediné velké šanci druhého poločasu se Koreš po pěkné kombinaci dostal až před Grigara, místo přihrávky volnému Jandovi ale zbrkle vystřelil a z úhlu obhodil nejen Grigara, ale i zadní tyč. V závěru se aktivita přesunula na kopačky domácích, nic víc než pár jednoduchých centrů do Čontofalského rukavic to ale neznamenalo. Teplická obrana si po předchozích nezdarech vylepšila reputaci, když poprvé v sezoně neinkasovala, jalová ofenziva Pražanů jí k tomu ale výrazně pomohla.

Teplický trenér Petr Rada ve druhém poločase létal podél postranní čáry, ale po zápase spíš rezignovaně krčil rameny. "Chtěl jsem, aby hráči bojovali až do konce, aby to bylo cítit z obou stran postranní čáry. V naší situaci jsme se snažili nedostat gól, ale směrem dopředu máme rezervy, nemáme tam moc variant," připustil. "Utkání to bylo víc bojovné než fotbalové. Proto je remíza zasloužená, i když je to pro nás doma ztráta," dodal.

Příliš spokojeni neopouštěli Teplice ani slávisté, rozhodčí hostům ve 20. minutě upřel penaltu po souboji Stožického s Jandou na kraji vápna. "V reálu jsem to viděl tak, že si to Janda předkopl a obránce tam byl dřív, ale podle záznamu to bylo na penaltu," řekl Petrouš. "Paradoxně to asi ublížilo zápasu, kdybychom vedli, asi by to se zápasem něco udělalo a posunulo ho to k atraktivitě," poznamenal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články