Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Portugalsko, Turecko a vítěz baráže. Fotbalisté znají soupeře pro Euro

Čeští fotbalisté už ví, s kým se utkají v základní skupině mistrovství Evropy. Příští rok v červnu budou hrát s Portugalskem, Tureckem a nejlepším z baráže, v níž je Řecko, Kazachstán, Gruzie a Lucembursko. Český tým vstoupí ve skupině F do turnaje utkáním s Portugalci, které se odehraje 18. června v Lipsku. Další dva zápasy sehrají v Hamburku, kde proběhl los šampionátu, jehož se zúčastnil Tomáš Rosický. 

Česko se postupně utká s Portugalskem, vítězem baráže (jejími členy jsou Kazachstán, Řecko, Lucembursko a Gruzie) a Tureckem. První zápas proběhne 18. června v Lipsku, poté se reprezentace přesune do Hamburku, kde se odehrají zbývající dva duely. 

"Velká spokojenost. Nejlepší je, že začínáme v Lipsku, což je pro českého fanouška nejlepší. Bude tam obrovská podpora. Navíc dva týmy, Portugalsko a Turecko, dobře známe a hráli jsme s nimi v poslední době," líčil své první dojmy v rozhovoru pro ČT kapitán reprezentace Tomáš Souček.

Zbývajícího soupeře Češi zatím neznají. "Největším favoritem je pro mě řecký tým," míní Souček. "Ale uvidíme až v březnu, kdo k nám přijde," usmál se český záložník, který si osobně přál za soupeře Německo a Anglii, naopak nechtěl Itálii. "Skupinou" smrti je podle něj skupina B, v níž jsou Španělé, Chorvati, Italové a Albánci.

Skupina F na Euro 2024
zdroj: Reuters

Losoval Tomáš Rosický či Buffon se Silvou

Současný sportovní ředitel pražské Sparty Rosický se losu zúčastnil po boku dalších fotbalových legend. V Hamburku kromě něj losovali Gianluigi Buffon, Angelos Charisteas, Wesley Sneijder či David Silva.

Společně vytahovali míčky z osudí. Domácí Němci dostali ve skupině A za soupeře Skoty, s nimiž sehrají úvodní duel mistrovství, Maďary a Švýcary. Skupina B svede dohromady silné Španělsko, Chorvatsko a Itálii, zbývajícím soupeřem bude vítěz "české" kvalifikační skupiny Albánie. 

Šampionát začne 14. června a bude se hrát po deseti německých městech včetně Hamburku. Trvat bude celý měsíc – finále je na programu 14. července 2024. Německo před osmnácti lety hostilo také úspěšné mistrovství světa.

Los skupin mistrovství Evropy ve fotbale 2024 v Německu:

Skupina A: Německo, Skotsko, Maďarsko, Švýcarsko.

Skupina B: Španělsko, Chorvatsko, Itálie, Albánie.

Skupina C: Slovinsko, Dánsko, Srbsko, Anglie.

Skupina D: vítěz play-off A, Nizozemsko, Rakousko, Francie.

Skupina E: Belgie, Slovensko, Rumunsko, vítěz play-off B.

Skupina F: Turecko, vítěz play-off C, Portugalsko, Česko.

Program českého týmu ve skupině:

18. června (Lipsko): Česko – Portugalsko,

22. června (Hamburk): Česko – vítěz play-off C.

26. června: (Hamburk): Česko – Turecko.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články