Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Portugalci nadělili KLDR sedm gólů

Kapské Město (JAR) - Portugalští fotbalisté deklasovali na mistrovství světa KLDR 7:0 a udělali ve skupině G rázný krok k postupu do osmifinále. V Kapském Městě se na rekordním výsledku tohoto šampionátu podílelo šest střelců, mezi nimi i Ronaldo, který skóroval v soutěžním zápase reprezentace po dvou letech. Dva z šesti gólů ve druhém poločase dal Tiago. Korejci mají před posledním zápasem jistotu, že osmifinále se bude hrát bez nich. Portugalský trenér Queiroz udělal po bezbrankové remíze s Pobřežím slonoviny čtyři změny v sestavě, přičemž pouze v případě absence Deca se jednalo o vynucený zásah kvůli zranění. Proti KLDR, která v žebříčku FIFA za třetím Portugalskem zaostává o 102 míst, vsadil kouč na výrazně ofenzivnější složení, naopak soupeř vyběhl na deštěm zkrápěný trávník ve shodné sestavě, která podlehla Brazílii těsně 1:2. Více informací o dění na fotbalovém mistrovství získáte na stránkách msfotbal.cz.

Už v sedmé minutě měl asijský outsider štěstí, když po rohu Simaa gólman Ri Mjong-kuk podskočil míč a stoper Carvalho trefil hlavou jen tyč. Ale Korejci si i proti čtvrtému týmu z posledního MS počínali nebojácně, hráli aktivně a překvapivě převzali iniciativu. Pohybliví a technicky zdatní asijští hráči nevynechali jedinou příležitost k útoku, ale Čong Te-se nezpracoval prakticky sám před Eduardem míč a portugalský brankář zlikvidoval nebezpečnou střelu Hong Jong-čoa. Portugalci hráli přímočaře a ve 29. minutě šli do vedení. Do té doby těžko prostupná obrana asijského týmu zaspala a po nádherné kolmé přihrávce Tiaga mezi trojici obránců na nabíhajícího Meirelese záložník Porta pohotově otevřel skóre.

Reportáž z utkání Portugalsko - KLDR sledujte zde

Korejci ve druhém poločase museli otevřít hru, pokud chtěli pomýšlet na delší setrvání v turnaji. Záhy ale bylo jasné, že už mají před sebou jediný zápas. Prakticky se sesypali poté, co v 53. minutě nechali Meirelese poslat míč do vápna na nabíhajícího Simaa, který střelou mezi nohy přidal druhý gól. A ještě než uplynula hodina hry, inkasovali zlomení Korejci další dva góly. Nejprve Coentrao unikl po levé straně a Almeida hlavičkou pohodlně zavěsil, vzápětí si připsal Ronaldo gólovou přihrávku, kterou zužitkoval Tiago.

Zatímco hráči KLDR byli na dně, na trávníku byl stále více vidět snaživý Ronaldo, který připravoval svým spoluhráčům jednu šanci za druhou. Sám ale nastřelil pouze břevno a gólu se dočkal až v samém závěru. To už Korejci na hřišti v poslední desetiminutovce prakticky neexistovali. Leidson zvýšil na 5:0, načež dvě minuty před koncem konečně přišla Ronaldova chvíle. Gólu v reprezentaci se v mistrovském zápase dočkal poprvé od utkání s Českou republikou na mistrovství Evropy před dvěma lety. Skóre završil krátce po něm Tiago.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články