Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Portugalci bez Ronalda neudrželi s Tuniskem vedení 2:0

K blížícímu se světovému fotbalovému šampionátu v Rusku směřují přípravné zápasy zúčastněných týmů. Mistři Evropy Portugalci nedokázali porazit dalšího účastníka turnaje Tunisko, přestože vedli už 2:0. S podporou vlastních fanoušků v Braze svěřenci trenéra Fernanda Santose jen remizovali 2:2.

Hlavičkuje Portugalec William Carvalho
zdroj: ČTK/AP autor: Luis Vieira

Portugalci se museli obejít bez největší hvězdy Cristiana Ronalda, jenž dva dny po vítězném finále Ligy mistrů v dresu Realu Madrid ještě dostal volno. Vedli od 22. minuty po gólu Andrého Silvy a druhou branku vstřelil o jedenáct minut později Joao Mário. Ještě do poločasu však snížil Badri a v druhém poločase vyrovnal Bin Jusif.  

Ztrátu vedení naopak nedopustili Francouzi, kteří na svém národním stadionu Stade de France porazili v hustém dešti 2:0 Irsko. Krátce před pauzou skóroval dorážkou své vlastní hlavičky Olivier Giroud a po zaváhání irského gólmana zvýšil Nabil Fekir.  Italové, kteří se neprobojovali na světový šampionát poprvé od roku 1958, dělali sparingpartnera Saúdské Arábii a vyhráli 2:1.

Vítězný debut na lavičce oslavil nový kouč italského týmu Roberto Mancini, jemuž vyšla sázka na Maria Balotelliho. Útočník Nice hrál za národní tým poprvé od světového šampionátu v Brazílii 2014 a na výhře se podílel prvním gólem zápasu.

Přípravná utkání před mistrovstvím světa:

Tegu: Korea - Honduras 2:0 (0:0) Branky: 60. Son Hung-min, 72. Mun Son-min.

Port Harcourt: Nigérie - Kongo 1:1 (1:0) Branky: 15. Troost-Ekong - 78. Malango Ngita z pen.

Istanbul: Turecko - Írán 2:1 (1:0) Branky: 6. a 50. Tosun - 90.+2 Dadžagá.

St. Gallen: Itálie - Saúdská Arábie 2:1 (1:0) Branky: 21. Balotelli, 68. Belotti - 72. Al Šahrí.

Braga: Portugalsko - Tunisko 2:2 (2:1) Branky: 22. Silva, 34. Joao Mário - 39. Badri, 64. Bin Jusif.

St. Denis: Francie - Irsko 2:0 (2:0) Branky: 40. Giroud, 44. Fekir. Další přípravné utkání: Zenica: Bosna a Hercegovina - Černá Hora 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články