Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Populární fotbalistka dává góly a svými názory dráždí Ameriku

Je hvězdou týmu amerických fotbalistek, které budou hrát finále světového šampionátu. Megan Rapinoeová má statisíce fanoušků na sociálních sítích, ale také dost nepřátel, protože má svou hlavu. Amerika je hodně citlivá na projevy vlastenectví a někteří jí nyní vyčítají, že není patriotka, což hráčka, která ve čtvrtfinále pro zranění musela před koncem střídat, odmítá. Je jen svá.

Megan Rapinoe
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Simon Hastega…RD,via www.imago-images.de

V pátek jí bude čtyřiatřicet, krátké vlasy má obarvené do fialova, její sexuální orientace nespadá zrovna do tolerance klasického Texasana, při hymně nezpívá a v roce 2016 několikrát před zápasem na protest proti rasové diskriminaci po vzoru některých hráčů amerického fotbalu poklekla.

"Myslím, že jsem hodně přesvědčenou Američankou. Chceme-li mluvit o ideálech, na nichž tahle země byl postavena - myslím, že jsem extrémní Američanka," řekla pro web Los Angeles Times po semifinálovém vítězství nad Anglií, do něhož kvůli zranění nezasáhla, ale na finále s Nizozemskem by už měla být připravena.

Svým kritikům vzkázala, aby se podívali hlavně na to, co dělá a co říká. "Možná nesouhlasíte se vším, ale o tom se můžeme bavit. Vím, že nejsem dokonalá, ale myslím si, že všechno dělám poctivě a opravdově," odpověděla těm, jimž se nelíbilo, že den před 4. červencem, Dnem nezávislosti USA nezpívala před zápasem hymnu.

"Jsem velmi šťastná, že žiji v Americe. Nemohla bych žít jinde, ale to neznamená, že nemůžeme být lepší. Myslím, že tato země byla založena na spoustě skvělých ideálů, ale byla také založena na otroctví. A myslím si, že musíme být opravdu upřímní a otevření, abychom se mohli posunout dopředu a udělat naši zemi lepší pro každého," vzkázala kritikům.

Fotbalistka také uvedla v rozhovoru pro fotbalový časopis Eight by Eight, který byl nedávno zveřejněn, že pokud by tým USA byl pozván prezidentem Trumpem do Bílého domu, ona by byla proti.

Prezident Trump na to reagoval, že země pro ni i pro tým udělala hodně, a ona pak tu zemi nerespektuje. Tým však pozval, ať už titul získá nebo ne.

Hráčka mu odpověděla, že očekávala, že prezident má na starosti mnohem důležitější věci. "Já jen říkám, co cítím a o čem jsem přesvědčená," napsala.

Zdroj
LA Times

Hlavní zprávy

Nejčtenější články