Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pomůže Sparta úhlavnímu rivalovi? Na Letné hostí šampiony z Plzně

Praha – Po pátečním triumfu Slavie jsou karty v boji o titul rozdány jednoznačně. Pokud plzeňská Viktoria nevyhraje šlágr na Spartě, zůstanou sešívaní pět kol před koncem v čele tabulky. Letenští se však i pod novým koučem Petrem Radou trápí. Nedělnímu soupeři navíc podlehli pětkrát za sebou při skóre 1:10. Úřadující mistr po trenérské rošádě naopak jen a jen vítězí. Textový on-line přenos utkání sledujte od 17:30 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Západočeský celek uspěl po odvolání Romana Pivarníka a nástupu Zdeňka Bečky v obou dosavadních zápasech bez inkasované branky, i když v Hradci Králové (1:0) ani doma se Slováckem (2:0) herně nepřesvědčil.

Spartě se stále nedaří, ale nový plzeňský lodivod ji ani přes výrazný bodový odstup nepodceňuje. "Ta prestiž tam pořád je. Jestli je třináct bodů za námi, nebo ne, to nehraje roli. Určitě nás bude chtít porazit," konstatoval s nadhledem.

"Má kvalitní kádr a ukázala, že velká utkání hrát umí. Příkladem může být derby se Slavií (1:1, pozn. autora), kde se vzepjala k vynikajícímu výkonu. Blíží se konec soutěže, bojujeme o titul, takže každý duel je pro nás klíčový a stěžejní," zakončil Bečka.

Šlágru 25. kola mezi Spartou a Plzní se věnoval také další díl Fotbal fokus podcastu:

Letenští z posledních pěti kol zvítězili jen jednou. Naposledy senzačně padli na stadionu předposlední Jihlavy. Plzeň naposledy zdolali v roce 2014.

"Budeme se snažit, aby ta série v neděli skončila. Vím, že nahoře jsou dva týmy, které bojují o postavení na prvním místě. Mě ale nezajímají, protože chceme dohrát ligu na úrovni odpovídající Spartě," prohlásil Rada.

Kvůli bezpečnostním opatřením byla snížena kapacita stadionu na Letné a přítomen bude také nejvyšší možný počet členů bezpečnostní i pořadatelské služby. U všech vchodů proběhnou důkladné kontroly.

"Zápas patří z pohledu rizika do nejvyšší kategorie. Stejně jako například utkání evropských pohárů," řekl mluvčí klubu Ondřej Kasík. Pražská policie plánuje standardní bezpečnostní opatření, nasadí desítky policistů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparťané: Plzeň neřešíme, potřebujeme zlepšit náš výkon
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články