Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Polští fotbalisté zahájili domácí šampionát dvacítek porážkou

V Polsku začal světový šampionát fotbalistů do 20 let. V úvodním utkání domácí výběr prohrál s Kolumbií 0:2. Vítězství přesto po prvních zápasech skupiny A Kolumbii na první místo nestačí. To patří Senegalu, který porazil Haiti dokonce 3:0. Šampionát můžete sledovat i živě na programu ČT Sport nebo na ctsport.cz. V úterý od 18:00 sledujte na webu souboj fotbalových velmocí Portugalska a Argentiny.

Utkání Polsko "20" - Kolumbie "20"
zdroj: ČTK/EFE

Polská dvacítka chtěla ohromit fanoušky hned v prvním představení na domácím světovém šampionátu, a to se povedlo. I když asi ne zamýšleným způsobem. Ve 23. minutě využil obrovskou chybu Polska Ivan Angulo. Kolumbie nepustila soupeře ani k jedné střele na branku. Naopak v nastavení po akci střídajících hráčů ještě sama zvýšila díky Tomasi Sandovalovi.

Za nejtěžší je na šampionátu dvacetiletých považovaná skupina B. Ekvádor se proti Japonsku dostal do vedení díky vlastnímu gólu Kjosukeho Tagawy, a to s velkým přispěním brankáře Tomoji Wakahary. Devatenáctiletý gólman svou chybu napravil krátce po změně stran, když chytil pokutový kop. 

Nakonec se ještě zapotil videorozhodčí Artur Dias. Když přišlo Japonské vyrovnání, musel posoudit hned dvě sporné situace: ofsajd útočníka Taiseje Mijašira a následně jeho střet s brankářem Ramirezem. Ani jedno podle sudích neodporovalo pravidlům a zápas tak skončil remízou 1:1.

Za Itálii v Polsku bojuje generace, která před rokem skončila stříbrná na Euru devatenáctiletých. Její velké ambice proti Mexiku potvrdil už ve třetí minutě krásným gólem Davide Frattesi. Jenže ani Italové se nevyvarovali chyb. Scamacca hlavičkoval před vlastním brankářem a nechtěně tím přihrál De la Rosovi na vyrovnání. Favorité však nakonec díky gólu Ranieriho vyhrála 2:1 a dostala se do čela skupiny B. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články