Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Polsko i Španělsko v přípravě zvítězilo, nedařilo se Němcům

Klagenfurt (Rakousko) - Fotbalisté Polska porazili v přípravném zápase v rakouském Klagenfurtu Slovensko 1:0 a zopakovali výsledek z úterního duelu s Lotyšskem. Soupeř českého týmu ve skupině červnového mistrovství Evropy zvítězil díky brance Damiena Perquise z francouzského Sochaux. Na slovenské lavičce nevyšla premiéra nové trenérské dvojici Stanislav Griga - Michal Hipp.

David Silva
zdroj: ISIFA/EPA

V polské základní sestavě už nastoupilo také hvězdné trio z mistrovského Dortmundu Robert Lewandowski, Jakub Blaszczykowski a Lukasz Piszczek. Právě krajní bek Piszczek byl u jediné gólové akce, když po třiceti minutách hry našel přesným centrem hlavu kolegy z obrany Perquise. Těsně před přestávkou mohl přidat druhý zásah Rybus, ale trefil pouze tyč.

Nevýrazní Slováci se mírně vzchopili až po změně stran, ale vyrovnávací branku nevstřelili ani střídající hráči z české ligy Bakoš s Breznaníkem. Svěřenci trenéra Franciszeka Smudy neinkasovali ve čtvrtém oficiálním utkání za sebou. Generálka před startem šampionátu je čeká 2. června ve Varšavě proti Andoře.

Španělsko porazilo ve švýcarském St. Gallenu Srbsko s debutujícím koučem Sinišou Mihajlovičem 2:0. Úřadující mistři světa a Evropy nastoupili v improvizované sestavě bez fotbalistů Barcelony a Bilbaa, kteří se v pátek utkali o domácí pohár. Trenér Vicente del Bosque nevyužil ani čerstvé vítěze Ligy mistrů z Chelsea Fernanda Torrese a Juana Matu.

Favorit se prosadil až po přestávce. V 64. minutě otevřel skóre při svém prvním startu v reprezentačním A-týmu útočník Atlétika Madrid Adrián López, deset minut po něm zpečetil vítězství Španělů proměněnou penaltou Santi Cazorla z Málagy.

Příprava se naopak nevydařila Německu, které prohrálo v Basileji s domácím Švýcarskem 3:5 a svému sousedovi podlehlo poprvé od roku 1956. V gólově bohatém utkání se blýskl hattrickem švýcarský útočník Eren Derdiyok, jenž bude v nové sezoně oblékat dres bundesligového Hoffenheimu. Sestava Německa, které je řazeno k největším favoritům Eura, byla ochuzena o poražené finalisty LM z Bayernu Mnichov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články