Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Polská média: Češi nejsou zvučným soupeřem, ale výhra by pomohla psychice

V dnešním přípravném duelu s Českem má dle polských médií jejich reprezentační tým hlavní úkol: přerušit sérii bez vítězství. Skalp soupeře malého formátu by znamenal hlavně psychickou vzpruhu pro nového trenéra národního mužstva Jerzyho Brzeczka, myslí si tamější žurnalisté. Přímý přenos utkání sledujte od 17:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Robert Lewandowski
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Podle internetového portálu Przeglond Sportowy Brzenczek ví, že čas na experimenty skončil, a i když se jedná pouze o přátelské střetnutí, nebude riskovat a vsadí především na kapitána Roberta Lewandowského. Sedmačtyřicetiletý stratég nastoupil do funkce v létě po Adamu Nawalkovi po mistrovství světa, kde Polsko skončilo v základní skupině.

"Šampionát, který dopadl katastrofálně, rozložil atmosféru v týmu a někteří hráči měli během začátku sezony problémy s výkony i v klubech," uvedla na svém webu televize TVN24.

Šéf Polského fotbalového svazu Zbigniew Boniek Brzeczka ujistil, že letošní podzim nebude mít vliv na hodnocení jeho práce. Měl to být čas zkoušek a experimentů, doba pro sestavení mužstva a vytvoření taktiky před blížící se kvalifikací na Euro 2020.

Polští fotbalisté však ve čtyřech zápasech pod Brzeczkovým vedením ani jednou nevyhráli. "Češi nejsou soupeřem velkého formátu, ale vítězství by bylo pro trenéra velmi cenné z psychologických důvodů," dodala TVN24 s tím, že tým by se mohl dát dohromady a do jara by kouč s větším klidem mohl doufat, že se zlepší situace hráčů v klubech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články