Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Policie zabránila bitce fotbalových fanoušků, desítky lidí byly zadrženy

Praha – Desítky fotbalových fanoušků kolem 17:30 zadrželi policisté u metra Skalka v Praze. Fanoušci pražské Sparty a ostravského Baníku totiž údajně plánovali před večerním fotbalovým zápasem rozsáhlou rvačku, sdělila mluvčí policie Andrea Zoulová. Policistům se podařilo bitce zabránit, takže nikdo nebyl vážněji zraněn.

"Nedaleko stanice metra se setkaly dvě větší skupiny fanoušků obou týmů. Potyčku ale policisté překazili," popsala situaci Zoulová. Velká část lidí, kteří se podle policistů chtěli před večerním fotbalovým zápasem poprat, tak skončila v poutech.

Policisté nyní zjišťují totožnost všech zadržených a vyslýchají je. Fanoušci jsou podezřelí z výtržnictví. Chování řady z nich bylo policisty vyhodnoceno pouze jako přestupek, ale u několika i jako trestný čin.

Policejní hlídky provázely ostravské fanoušky už ze severní Moravy. Hlavním spojem, kterým přicestovali do Prahy ostravští příznivci, byl expres Janáček. Policisté byli připraveni na nádražích i v samotném vlaku. Posílen byl také expres Šírava, který z pražského hlavního nádraží vyrazil po zápase ve 22:13.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články