Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Policie vyslechla muže podezřelého z hození dělbuchu

Praha - Ani výslech svědka incidentu z pondělního fotbalového zápasu mezi Spartou a Brnem nepřivedl policisty na stopu pachatele, který hodil z kotle fanoušků dělbuch. Jeho exploze zranila dvanáctiletého podavače míčů. Svědek přišel policistům ve čtvrtek svou verzi případu oznámit dobrovolně. "Podal nám vysvětlení v souladu se zákonem a tím 'vypadl ze hry'," řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

"Ten člověk nebyl nějakým způsobem podezřelý a od začátku to prezentujeme," prohlásil Hulan. Třiatřicetiletý svědek se podle serveru Týden.cz policistům přihlásil sám poté, co figuroval na odvysílaných televizních záběrech z místa činu. 

Jeho svědectví policisty k vrhači dělbuchu nepřivedlo. "Vyvracíme, že bychom měli stopu nebo jakoukoli indicii k někomu, kdo by se dal nazvat pachatelem," dodal Hulan. 

Disciplinární komise fotbalového svazu Spartu ve čtvrtek potrestala pokutou 250.000 korun a její fotbalisté odehrají následující tři domácí utkání bez přítomnosti fanoušků na tribunách za brankami. Spartě přitom hrozila až desetimilionová pokuta a uzavření celého stadionu na tři zápasy.

Sparta: Pokutu budeme vymáhat soudně

Mluvčí Sparty Ondřej Kasík po vynesení verdiktu uvedl, že klub zřejmě bude pokutu vymáhat soudně po člověku, který dělbuch z tribuny hodil. 

Chlapec, který je brankářem žákovského týmu Sparty, byl v pondělí večer převezen do nemocnice v Motole a po ošetření strávil noc doma. Další vyšetření podle trenéra žákovského týmu Iva Heina dopadla dobře a zranění by nemělo mít žádné následky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články