Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Policie prověřuje dceřinou firmu fotbalového svazu STES

Praha - Policie v rámci šetření údajných finančních nesrovnalostí v Českomoravském fotbalovém svazu (ČMFS) prověřuje i dceřinou společnost svazu STES. Podle serveru Týden.cz si policisté vyžádali od nového svazového vedení dokumenty o hospodaření této marketingové společnosti. Informaci o tom, že si policie odvezla ze sídla STESu řadu dokumentů, potvrdil člen nového představenstva společnosti Petr Doležal. "Policie si vyžádala dokumenty o hospodaření, my jí v tom samozřejmě vyjdeme vstříc," uvedl ředitel Slavie Praha a člen nového výkonného výboru ČMFS.

Společnost STES má na starosti mimo jiné obchodování s marketingovými právy fotbalového svazu a také národní tým, především pak zařizování zájezdů a pobytů mužstva v zahraničí. Právě tam míří podezření detektivů na machinace s penězi. Ročně STES hospodaří s částkou okolo 300 milionů korun. 

Představitele STESu včetně Jaroslava Vacka, jenž působil ve firmě od jejího založení v roce 1993, odvolal nový výkonný výbor ČMFS hned na svém prvním zasedání. 

Zájem policistů o STES podle všeho souvisí s vyšetřováním údajných finančních nesrovnalostí na svazu. V úterý byli zadrženi bývalý předseda ČMFS a současný ředitel 1. FC Brno Pavel Mokrý, bývalý člen výkonného výboru ČMFS Václav Chvála a bývalý náměstek ministra školství Ladislav Malý, kteří vypovídali o osudu částky 31 milionů korun za prodané vstupenky na ME 2004. Malý byl obviněn z krácení daní, kterého se údajně dopustil v roce 2004 v a. s. Fotbal Trading. 

Policisté se dále zajímají také o neshody ve financování rozpočtu fotbalového svazu a možné falšování údajů v letech 2004 až 2006, kdy údajně nebyly řádně zaneseny do účetnictví odměny pro některé fotbalové funkcionáře. Policie prý také prověřuje plánovanou výstavbu Národního stadionu, ze které nakonec sešlo.

Ladislav Malý
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články