Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Policie prošetřuje kandidáta na místopředsedu ČMFS

Praha - Kandidáta na místopředsedu Českomoravského fotbalového svazu Dalibora Kučeru vyšetřuje policie kvůli podezření, že se snažil sobotní volby ovlivnit kupováním hlasů delegátů. Hospodářská policie své podezření opírá o to, že kluby z moravských divizí D a E dostaly sponzorské dary od firmy Kvit, se kterou je Kučera údajně provázán. Peníze navíc měly dostat jen ty kluby, které se zúčastní volební valné hromady ČMFS a jsou pro Kučerovo zvolení. Současný člen výkonného výboru však nařčení odmítl s tím, že jde o uměle vyvolanou aféru. Uvedl to v dnešním vydání deník Mladá fronta Dnes.

Českomoravský fotbalový svaz
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Vše je nyní ve fázi prověřování, nepadlo žádné obvinění. Zjišťujeme, kolik klubů je do toho zapojeno a jakým způsobem financování probíhá. Výsledek šetření bude znám do několika týdnů," řekl MF Dnes mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Podle Kučery jde o snahu některých lidí zkompromitovat ho před volbami. "Je to nesmysl. Celou věc vyvolali lidé, kteří chtějí dál řídit fotbal postaru," uvedl Kučera, který kandiduje na místopředsedu za Moravu a otevřeně podporuje kandidáta na předsedu Ivana Haška. "Nepopírám, že mě kontaktoval policejní komisař. Řekl jsem mu, že jsem čistý," dodal.

Spojitost se sponzorstvím společnosti Kvit Kučera nepopírá

"Sponzora jsem do divizí přivedl skutečně já, ale tím má aktivita skončila. Sponzor si sám na základě marketingového průzkumu vybral, do jakých klubů má pro něj cenu peníze vložit," brání se nařčení ze snahy o uplácení. O odstoupení z voleb Kučera neuvažuje s tím, že by tím jen nahrál těm, kteří aféru vyvolali a kteří nechtějí ve fotbale změny. Původce prý zná, ale nechce ho nyní jmenovat.

Dalibor Kučera:

"Skutečnost je ta, že se mi podařilo do moravského fotbalu přes sponzora dostat peníze, jak jsem slíbil. A najednou na mě přijde anonymní hlášení na policii, přičemž ta smlouva je podepsaná už dva roky. Proč to někomu začalo vadit až nyní před valnou hromadou? To je jasné: někomu není po chuti, že ve fotbale nebude pokračovat binec, jaký v něm byl doposud."

Podle kandidáta na předsedu svazu Haška, který si v případě zvolení za šéfa ČMFS vytyčil hlavní cíl vrátit fotbalu důvěru fanoušků, zatím nelze činit závěry. "O celé věci vím, ale protože není nic prokázané, nemohu tomu dávat velkou váhu. Samozřejmě, pokud se prokáže jakákoli nepravost, fotbal se bude muset rozejít se všemi, kdo to s ním nemyslí poctivě," prohlásil Hašek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články