Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Policie obvinila šest fanoušků, další zřejmě brzy přibydou

Ostrava – Kvůli výtržnostem na duelu Baníku se Spartou zatím ostravští policisté obvinili šest fotbalových chuligánů. Další obvinění budou postupně přibývat, policie mimo jiné analyzuje zajištěné obrazové záznamy. Během řádění fotbalových výtržníků policie zadržela celkem 31 osob. "Omezen na osobní svobodě v souvislosti s protiprávním jednáním při sobotním fotbalovém utkáním již v tuto chvíli není nikdo," uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Násilí při zápasu Baník - Sparta
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Čtyři muži byli obviněni z trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví. "Dalším dvěma mužům bylo sděleno podezření ve zkráceném přípravném řízení. U jednoho se jednalo o výtržnictví, u druhého pak o výtržnictví a násilí na úřední osobě," uvedla Holčáková. V krajním případě hrozí obviněným až šestileté vězení.

Policie se podle Holčákové v současné době soustředí například na analýzy obrazových záznamů, identifikaci maskovaných osob či upřesnění způsobených škod.

Řadění fotbalových chuligánů vyvrcholilo v Ostravě během přestávky, když se zhruba stovka ostravských výtržníků, mezi nimiž zřejmě byli i Poláci, pokusila dostat do sektoru hostů. Na policisty házeli různé předměty, například pyrotechniku a kameny. Na stadionu rváči hlásící se k ostravskému klubu vytrhali desítky sedaček a zničili i plot.

Při zásahu bylo většinou lehce zraněno celkem 11 policistů. Mezi zadrženými byli příznivci obou fotbalových týmů. Mnozí z nich byli podnapilí. Druhý poločas kvůli nepokojům na stadionu začal zhruba o dvacet minut později.

Zdroj
ČT sport, ČTK, FAČR

Hlavní zprávy

Nejčtenější články