Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Policie hledá svědky brutální bitky mezi fotbalovými fanoušky

Praha – Policisté hledají svědky brutální fotbalové bitky, ke které došlo po skončení včerejšího zápasu mezi Duklou a Slavií ve stanici metra Staroměstská. Více než deset příznivců Slavie napadlo dva fanoušky konkurenční Sparty – útočníci do mužů ležících bezbranně na zemi kopali, bili je pěstmi, šlapali na ně a tahali je po zemi. "Kriminalisté nyní prosí poškozeného, svědky a všechny, kteří znají totožnost útočníků, aby okamžitě volali na linku 158," uvedla pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Podezřelé zachytil kamerový systém
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Útok se odehrál zhruba v osm hodin večer. V tu dobu bylo nástupiště plné lidí - napadenému se ale snažil pomoci pouze jediný muž. Bitka se přesunula také do vagonu, ze kterého vybíhali zděšení lidé. Jeden z napadených mužů z místa po chvíli odešel sám, druhý musel být převezen do nemocnice, protože utrpěl otřes mozku, zlomeninu v obličeji, tržné rány a četné pohmožděniny.   

Kriminalisté mají k dispozici mnoho záběrů z metra, na nichž je zachyceno napadení a následný pohyb útočníků. "Z kamerových záznamů je zřejmé, že se na místě nacházelo větší množství lidí," uvedla Kropáčová. Podle ní se snažili před skupinou útočníků utéct a jen náhodou nebyl nikdo z těchto svědků zraněn.    

Skupina po útoku utíkala, přeskakovala eskalátory a snažila se dostat co nejrychleji ven z metra. Přitom ještě stihli zapálit světlici pod lavičkou pro cestující. Policisté krátce po útoku poblíž metra zadrželi jednoho muže, který podle nich patřil k útočníkům. Obvinili ho z trestného činu výtržnictví a pokusu těžké újmy na zdraví - po ostatních pátrají.   

Podobných případů se odehraje za fotbalovou sezonu desítka - o mnohých incidentech se ale policie nedozví. Podle bezpečnostního manažera fotbalového svazu Martina Syneckého narůstá míra brutality, byly zaznamenány i útoky vůči úplně běžným civilistům.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články