Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Policie bude během EURA hlídat fanoušky, FAČR spustila reprezentační web

Praha – Během fotbalového mistrovství Evropy chystá policie bezpečnostní akce v rámci ČR i na území Polska. Akce na území Česka se budou točit především kolem přepravy fanoušků na šampionát, za prioritu považuje policie železniční dopravu. Další sférou policejního zájmu budou tranzitní skupiny z ciziny. Policie hodlá také zprovoznit webové stránky, kam bude průběžně umisťovat doporučení pro automobilovou dopravu, aby mohli cestující na EURO naplánovat svou cestu.

Policie se připravuje na fotbalové fanoušky
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Dílem to budou zvláštní vlaky vypravované Českými drahami z Prahy a Brna do místa zápasu," prohlásil Husák. Policie se zaměří především na návraty ze tří zápasů ve Vratislavi, kdy by se mohli chtít do vlaků dostat lidé bez místenky. Oproti původnímu záměru nebudou místenky ve speciálních spojích vázány na vstupenku na stadion.

Policie také zřídí od června horkou linku, stejně tak číslo 734 267 040, které bude pouze přijímat SMS zprávy. "Bude určeno pro lidi, kteří se dostali do nepříjemné situace a nemohou telefonovat," předeslal Husák. Jako příklad uvedl situaci, kdy se cestující ve vlaku dostane do konfliktní situace, kdy hrozí, že by otevřeným telefonátem vyvolal agresi vůči sobě.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Jana Šenkýře a Pavly Daňkové

Vratislav chystá obří zónu pro fanoušky

Ve všech městech, kde by mohl hrát český tým, je pro fanoušky připraven bohatý kulturní program, řekl bezpečnostní manažer FAČR Martin Synecký. "Ve Vratislavi je připravena obrovská fan-zóna, která pojme až 30 tisíc lidí, bude tam několik velkoplošných obrazovek, pódium, každý den od 14:00 do 24:00 hodin poběží kulturní program," dodal. Vstup do fan-zóny bude podle něj spojen také s osobní prohlídkou, aby ani tam fanoušci nepronesli nebezpečné předměty.

Fotbalová asociace České republiky (FAČR) dnes spustila web věnovaný blížícímu se mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině. Internetový portál www.jedemenaeuro.cz má fanouškům necelý měsíc před startem ME nabídnout všechny praktické informace týkající se cesty do dějiště turnaje a pobytu ve Vratislavi, kde česká reprezentace odehraje zápasy základní skupiny proti Rusku, Řecku a Polsku. Součástí webu bude i obsáhlá zpravodajská sekce, kde se objeví aktuality z přípravy národního týmu. Příznivci reprezentace se dočkají multimediálních výstupů včetně videí a audionahrávek.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články