Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Polák: Vize trenéra jsou sympatické, jinak bych tu nabídku neakceptoval

Brno – Po čtrnácti letech opět oblékne dres Brna. Jan Polák se dohodl se Zbrojovkou na dvouleté smlouvě a přiznal, že k návratu do mateřského celku ho přiměla plánovaná herní strategie nového kouče Svatopluka Habance. Pětatřicetiletý záložník a bývalý reprezentant by kromě předávání zkušeností mladším spoluhráčům rád pomohl šestému týmu uplynulého ligového ročníku ještě zvýšit výkonnost.

"Vize trenéra jsou mi sympatické. Jinak bych nabídku neakceptoval. Záleží, v jakém časovém horizontu se zlepšení povede. Musí v něj věřit všichni v klubu," uvedl Polák, kterého brněnský klub poprvé oslovil v jeho posledním působišti Norimberku už loni v prosinci.

"Byl jsem upřímný a říkal jsem tehdy, že budu ještě čekat, jak se situace v Norimberku vyvrbí. Ale z jednání s brněnskou delegací a majitelem klubu Bartoňkem jsem měl velmi dobrý pocit," řekl Polák, který měl definitivně jasno o návratu do Brna až před měsícem.

Kvůli zranění byl uprostřed jarní sezony na čtyři týdny vyřazen ze hry. V závěru ročníku vsadil trenér na kádr z předcházejících zápasů. Polák celou jarní sezonu jen zaskakoval, koncem června mu končí v Norimberku smlouva. "Dodnes mi nikdo nedal nic najevo. Kromě Brna jsem o jiném klubu z české ligy neuvažoval," dodala nová brněnská posila.

I když už není nejmladší, na odchod do fotbalového důchodu nepomýšlí. "Chci ještě hrát. Cítím se pořád dobře, zdravotně jsem v pořádku. Myslím, že ještě mohu týmu pomoci. Rychlostí ne, ale svými zkušenostmi. Nejsem žádný král střelců. Lidé v klubu ví, jaká je moje pozice na hřišti, i to, jak jsem se prezentoval. Vím, co umím, a udělám vše pro tým," řekl Polák.

Do první ligy nakoukl poprvé pouhých šest dnů po svých sedmnáctých narozeninách. V Brně odehrál pět sezon, už ve svých jednadvaceti letech zamířil do Liberce a posledních deset let strávil mistr Evropy do 21 let v zahraničí. Kromě Norimberku hrál za Anderlecht a Wolfsburg.

Je nám líto, video expirovalo.
Polák se vrací do brněnské Zbrojovky

"Zažil jsem v Brně úspěšné i neúspěšné sezony, kdy jsme se horko těžko zachraňovali. Byl bych rád, kdybych pomohl k tomu, aby se tým pohyboval v horních patrech tabulky," řekl Polák.

Do letní přípravy v novém působišti se zapojí za tři týdny. Dovolenou však neplánuje. Musí se ještě vrátit do Norimberku, kde chodí jeho syn do školy. V Brně má bydlení zajištěné. "Musíme se ale přestěhovat, takže moc velký odpočinek mě nečeká. Jsme už zvyklí se každé tři roky stěhovat," popsal Polák svoje nebližší plány.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články