Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Polák ukopl míč i s mojí hlavou. Spoluhráči mě ale potřebovali, líčil Souček

Dostal úder kopačkou do hlavy a hned dvakrát musel být ošetřován. Tomáš Souček ale nakonec zápas v Polsku s obvazem a krvavým šrámem dohrál. Český kapitán po utkání líčil, jak mu bylo po ostrém střetu.

Tomáš Souček
zdroj: ČTK / Profimedia

Souček byl po úderu od Bednarka, který se snažil odkopnout míč, dlouho ošetřován. Osmadvacetiletý záložník West Hamu krvácel a lékaři mu obvázali hlavu. Český kapitán se poté ještě jednou nechal ošetřovat, ale utkání nakonec dohrál.

"Moje zranění bylo hodně nepříjemné. Chtěl jsem hrát míč hlavou, ale Bednarek ukopl míč i s mou hlavou. Teď to bolí, ale doktoři odvedli skvělou práci. Chtěl jsem zůstat na hřišti, protože mě spoluhráči potřebovali. Věřím, že to nebude nic vážného," uvedl Souček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Polsko – Česko

Šilhavý jeho odolnost ocenil. "Pokud by to bylo vážnější, tak bychom ho samozřejmě vystřídali. Sám jsem mu říkal, že kdyby mu nebylo dobře nebo se mu točila hlava, aby šel dolů. Ale doktoři nás ubezpečili, že to zvládnou, že to bude dobré. Spadl mu obvaz a museli to předělávat," řekl Šilhavý. "Má docela roztržené čelo, musejí mu to zašít. Věřím, že bude v pondělí k dispozici. Byla by to škoda, kdyby ne. Jak ho známe, je to tvrďák. On to zvládne," doplnil.

Souček ještě před zraněním ve 49. minutě srovnal z dorážky po centru z pravé strany. Gólu předcházela nakrátko rozehraná standardní situace. "Tohle nacvičené nebylo. Je důležité, že kluci dokážou na hřišti improvizovat a vidí různé volné prostory. Za tohle zaslouží pochvalu, protože jinak by to byl nějaký nákop téměř z poloviny hřiště a bylo by těžké dát gól. Takhle se ke mně dostal míč a mohl jsem to uklidit," řekl Souček.

Tomáš Souček:

"Za druhý poločas musím pochválit celý tým, protože jsme to odehráli perfektně. Ještě jsme mohli přidat další góly. Určitě za druhý poločas palec nahoru a doufám, že to přeneseme do dalšího zápasu."

Výkon mužstva ve Varšavě si pochvaloval. "Myslím, že první poločas byl opatrný z obou stran, nikdo nechtěl dostat první gól. My jsme měli před inkasovaným gólem pár šancí, ale nakonec jsme dostali první gól. O poločase jsme si říkali, že tady nemůžeme a nechceme prohrát, že chceme jet na Euro. A udělali jsme maximum," uvedl.

Jeho tým nevyužil první šanci na postup na Euro, má však nadále příznivou pozici. Doma proti Moldavsku mu stačí získat aspoň bod. "Všichni jsme chtěli postoupit už po tomto utkání, ale hráli jsme venku v Polsku, takže bod bereme. Polsku se sice moc nedaří, ale pořád je to velký soupeř. Věřím, že v pondělí to zvládneme a budeme na Euru, jak si všichni přejeme," dodal Souček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články