Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Polák přestoupil z Anderlechtu do Wolfsburgu

Brusel - Český fotbalový reprezentant Jan Polák se po třech a půl letech vrací do německé bundesligy. Bývalý záložník Norimberku se dohodl na přestupu z Anderlechtu Brusel do Wolfsburgu, kde podepsal smlouvu na dva a půl roku. Devětadvacetiletý Polák měl Anderlecht opustit již v létě, kdy byl blízko odchodu do Galatasaraye Istanbul. Nakonec prodloužil smlouvu do června 2012 a pomohl "Fialkám" přezimovat v čele tabulky.

Nabídka Wolfsburgu již zvítězila. Předloňský německý mistr po nevydařeném podzimu shání posily, které by především v záloze pomohly zpevnit defenzivu. Neuspěl s nedávnou oporou Bayernu Mnichov Nizozemcem Markem van Bommelem, který dal přednost AC Milán, a tak se obrátil na Poláka. 

Polák v Bruselu působil od srpna 2007, kdy za 3,5 milionu eur přestoupil z Norimberku. V Belgii získal v minulé sezoně mistrovský titul i Superpohár, v roce 2008 pomohl k zisku Belgického poháru.

Odchovanec brněnského fotbalu hraje v zahraničí od roku 2005, kdy přestoupil za 1,5 milionu eur z Liberce do Norimberku. Během dvou sezon v Německu odehrál 62 zápasů a vstřelil čtyři góly. Na kontě má i 55 startů za českou reprezentaci, jejíž dres oblékl poprvé v 18 letech jako nejmladší hráč v historii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články