Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Polák okořenil návrat do Brna brankou. Ke konci se už cítil unavený

Brno - Vydařený návrat do Brna si užil v duelu se Slováckem fotbalista Jan Polák, který se do české ligy vrátil po jedenácti letech. Svou dlouho očekávanou premiéru pětatřicetiletý záložník podtrhnul brankou, která znamenala první vítězství Zbrojovky v sezoně.

"Po rohovém kopu mi míč propadl k nohám. Měl jsem trochu času. Periferně jsem viděl nohy protihráčů. Zaměřil jsem se na to, abych je netrefil. Což se podařilo. Nechtěl jsem pálit nahoru," popsal gólovou situaci úspěšný střelec, který neskrýval radost z vítězného návratu.

"Pro nás je jednoznačně pozitivní, že jsme naplno bodovali a po třech remízách jsme se odpíchli od spodních pater tabulky," řekl po zápase Polák, který hned nastoupil s kapitánskou páskou.

Už ve třetí minutě se dočkal potlesku tribun po vydařeném odebrání míče soupeři, následné kličce a přesném založení akce. "To jsem ještě vnímal. Bylo to příjemné. Ale v dalším průběhu už mě hra pohltila a fanoušky jsem neregistroval," přiznal Polák, který po zápase převzal ocenění pro nejlepšího hráče utkání. Dirigoval s přehledem hru středové řady a zakládal i nebezpečné protiútoky.

"Svým výkonem ukázal, že nyní můžeme očekávat další herní vzrůst našeho týmu. Je bojovník v osobních soubojích. Svými zkušenostmi dodává spoluhráčům klid," zhodnotil Polákův výkon trenér Svatopluk Habanec, pro nějž měl sobotní duel vzhledem k jeho předcházejícímu působení ve Slovácku prestižní charakter.

Už od středy Habanec věděl, že Poláka konečně po doléčení poraněného lýtkového svalu nasadí do základní sestavy. Přiznal to na tiskové konferenci po zápase. Svému svěřenci to ale řekl až těsně před utkáním. Naopak pro Poláka bylo po delší herní přestávce překvapením, že strávil na trávníku celých devadesát minut.

"V týdnu jsem se cítil dobře. I když jsem věděl, že to ke konci nebude optimální. To už jsem se tolik do útočení nezapojoval a držel se vzadu. Když jsem viděl i tři naše střídání, tak jsem věděl, že si musím síly rozložit. Byl jsem unavený," dodal bývalý český reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články