Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Polák nás může dostat do LM, věří manažer Anderlechtu

Brusel - Jan Polák nás může dostat do Ligy mistrů, věří manažer Anderlechtu Brusel Herman van Holsbeeck. Český fotbalista by mohl ve středu v úvodním utkání čtvrtého předkola proti Partizanu Bělehrad nastoupit v základní sestavě poté, co vyřešil spor s vedením klubu prodloužením smlouvy do roku 2012. "Jan dlouho věděl o pravidlu, které v Anderlechtu platí: když hráč začíná poslední sezonu smlouvy, buď prodlouží, nebo jde pryč," uvedl Van Holsbeeck.

"Prodloužení jsme mu nabízeli řadu měsíců i přes jeho zranění, avšak hrál na přetlačovanou. My tudíž také. Tedy až do chvíle, kdy jsme měli společný cíl: on hrát a my ho použít," podotkl manažer, jehož tým trápí zranění hned několika klíčových hráčů. O víkendu se tak Polák už opět zapojil do hry v ligovém utkání proti Germinalu Beerschot, v němž Anderlecht zvítězil s přehledem 4:0, přičemž jednu branku vsítil krátce po příchodu na hřišti i střídající český záložník.



"Je to pro tým plus, neboť Jan je skvělý hráč. Může nás dostat i do Ligy mistrů, tím si jsem jistý," prohlásil Van Holsbeeck na adresu devětadvacetiletého českého reprezentanta, který chtěl z Bruselu odejít už před rokem. Nyní se o Poláka zajímal mimo jiné Galatasary Istanbul a v jednu chvíli už podle belgického tisku bylo k přestupu velmi blízko.

Anderlecht si v hlavní fázi Ligy mistrů zahrál naposledy v roce 2006. V minulých třech letech vypadl vždy v kvalifikaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články