Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Pokud Juventus odvolá Ferraru, nejspíš ho nahradí Nedvěd

Turín (Itálie) - Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd by se mohl stát trenérem Juventusu. Někdejší hvězdný záložník by měl podle listu Gazzetta dello Sport vést trápící se tým v případě odvolání kouče Cira Ferrary. Juventusu se pod vedením někdejšího obránce vůbec nedaří. Prohrál pět z posledních šesti zápasů a navíc vypadl v základní skupině Ligy mistrů. O Ferrarově osudu jednalo v pondělí vedení klubu a zatím ho ponechalo ve funkci.

Pokud by však šéfové "Staré dámy" kouče odvolali, měl by ho nahradit právě Nedvěd. Juventus po vyřazení z lukrativní Ligy mistrů nechce utrácet za velká jména a podle akcionářů je bývalá česká hvězda nejlepší alternativou. 

Sedmatřicetiletý Nedvěd však zatím nemá potřebnou licenci pro trénování v Serii A. Tým by proto společně s ním vedl kouč juniorky Luciano Bruni. Vítěz Zlatého míče z roku 2003 už po květnovém ukončení kariéry dostal od turínského klubu nabídku, aby se stal třetím asistentem. Tehdy však odmítl. 

Nedvěd nedávno uvedl, že by trenérskou kariéru nejraději odstartoval u mládeže. "To by mohla být moje cesta. Zatím jsem ale žádné takové nabídky nedostal. Kdyby za mnou s něčím takovým přišla česká reprezentace, Juventus nebo jiný klub, hodně bych o tom přemýšlel," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články