Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Poháry Bohemians 1905 skončily v konkurzním skladu

Praha – V útrobách stadionu Bohemians 1905 v pražském Ďolíčku už nejsou všechny cenné klubové trofeje. Ve středu si je odvezl správce konkurzní podstaty Jan Draslar. Akce se odehrála v den třicátého výročí zisku titulu. Důvodem je další vývoj kauzy tří Bohemians. Vedení Bohemians 1905 odvoz 35 pohárů vnímá jako provokaci.

"Je fakt, že konkurzní správce Jan Draslar odvezl ve středu ze stadionu celkem 35 pohárů, ale nebyl mezi nimi pohár pro mistra za sezonu 1982/83, neboť ten nám nepatří a na oslavy 30. výročí titulu jsme si ho půjčili. Žádný další majetek odvezen nebyl… To, že věci odvezl, považuji za provokaci proti fanouškům," potvrdil událost serveru Hattrick.cz předseda představenstva klubu Dariusz Jakubowicz.

Vedení Bohemians 1905 s provedením akce nesouhlasí. "Stalo se to v den oslav 30. výročí zisku titulu. Byla to naprosto zbytečná akce, měli na to osm let, takže když to odváželi zrovna včera, tak to byla provokace," dodal Jakubowicz.

Správce Draslar podle Jakubowicze zástupce Bohemians 1905 kontaktoval před týdnem a upozornil, že bude požadovat vydání pohárů do konkurzní úschovy až do vyřešení sporu. "V pondělí jsme odeslali odpověď v duchu, proč pouze poháry, a ne ostatní majetek," uvedl Jakubowicz pro server iDNES.cz. "Byl jsem ubezpečen, že se pan správce přijde podívat fyzicky na stadion a odloží převzetí majetku," dodal.

Klub chce věc konzultovat se soudem. "Rozhodně budeme informovat konkurzní soud a státního zástupce," uvedl tiskový mluvčí Bohemians 1905 Tomáš Mutinský pro iDNES.cz.

Spor o název Bohemians se táhne dlouhá léta od podání první žaloby. Tým Bohemians 1905 a jeho fanoušci požadovali odškodné za to, že střížkovský celek od roku 2005 podle nich neoprávněně užívá název a logo s klokanem. Žalovaná strana poukazovala na to, že jméno a logo získala na začátku roku 2005, kdy ho na ně převedl se souhlasem TJ Bohemians Praha tehdejší majitel FC Bohemians Michal Vejsada, který nechtěl, aby logo a název byly zahrnuty v konkurzu.

Zdroj
iDNES, Hattrick.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články