Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Pohár pokračuje druhým kolem, zapojí se prvoligisté

Praha - Fotbalový Pohár České pošty má v tomto týdnu na programu většinu zápasů 2. kola a do hry už vstoupí i prvoligové celky. Volno bude mít pouze nejlepší čtveřice týmů z minulého ligového ročníku Liberec, Sparta, Plzeň a Mladá Boleslav, která je nasazená až do třetího kola. Ve středu se představí šest mužstev z nejvyšší soutěže, zbylé duely se dohrají za týden.

Pohár České pošty
zdroj: ČTK

Nejtěžší úlohu bude mít ostravský Baník, který zavítá do nedaleké druholigové Karviné. Slezské derby je zvlášť prestižní pro několik domácích hráčů, kteří v minulosti oblékali soupeřův dres. Za Ostravu hrál například René Bolf. Kouč Baníku Radoslav Látal přikládá duelu velkou váhu. "Utkání má pro nás stejnou vážnost jako ligové duely v Hradci a Olomouci, mezi které pohár zapadl," uvedl ostravský trenér.

Slavia vyrazí do Kutné Hory a ráda by navázala na poslední ligovou výhru 5:0 nad Brnem. "Víme, že nás čeká soupeř, který bude hrát proti Slavii s obrovskou motivací a bojovností. Věřím, že hráči přistoupí k utkání maximálně zodpovědně a že utkání bez problémů zvládneme. Domácí pohár je šance, jak se dostat do pohárové Evropy, to si samozřejmě všichni moc dobře uvědomujeme," uvedl trenér Slavie Petr Rada, který stále nemůže nasadit zraněného kapitána Jarolíma.

Další z pražských celků Duklu čeká nebezpečný Kolín, nováček české fotbalové ligy. Trenér hostů Luboš Kozel plánuje podobně jako vloni dát v poháru šanci hráčům širšího kádru. "Příležitost dostanou hráči, kteří teď v lize tolik nehráli. Bude to pro ně příležitost ukázat, že se s nimi dá počítat i do ligové sestavy," řekl trenér Dukly.

Podobně k pohárové soutěži přistoupí také ligový nováček z Jihlavy. Vysočina se představí ve Svitavách, kde trénuje bývalý ligový kouč Martin Pulpit. "Hodláme dát herní příležitost fotbalistům, kteří zatím nebyli tolik vytížení. Věřím, že si ve středu řeknou o místo v ligové sestavě. Rozdíl mezi divizí a první ligou se na hřišti musí projevit," prohlásil jihlavský trenér František Komňacký.

Z ligových celků zasáhnou do bojů ve středu ještě Sigma Olomouc na hřišti Prostějova a Slovácko v Brumově.

Program 2. kola:

Středa 29. srpna:

17:00 Česká Lípa - Varnsdorf, Jablonec nad Jizerou - Vilémov, Vyšehrad - Písek, Vlašim - Pardubice, Kutná Hora - Slavia Praha, Ústí nad Labem - Most, Strakonice - Bohemians Praha, Nové Strašecí - Chomutov, Karviná - Baník Ostrava, Kroměříž - Břeclav, Brumov - Slovácko, Třebíč - Znojmo, Zábřeh - HFK Olomouc, Kolín - Dukla Praha, Uničov - Opava, Prostějov - Sigma Olomouc, Frýdek-Místek - Zlín, Svitavy - Jihlava, Karlovy Vary - Viktoria Žižkov,

17:30 Meteor Praha VIII - Bohemians 1905.

Středa 5. září:

17:00 Rosice - Brno, Horní Měcholupy - Teplice, Domažlice - České Budějovice, Vltavín - Jablonec, Hlučín - Třinec.

Čtvrtek 6. září:

17:00 Dvůr Králové - Hradec Králové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články