Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pohár je panna, nebo orel. Buď jste v Evropě, nebo o vás nikdo neví, řekl o finále Rada

Na startu jara se s nimi v boji o poháry už moc nepočítalo. Fotbalisté Jablonce jsou ovšem díky dobrým výkonům Evropě blízko, a to hned na dvou frontách. A kouč Petr Rada by uspěl jak v lize, kde jsou zatím Severočeši šestí, tak i v poháru, kde ve finále vyzvou Slavii.

Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Jsme rádi, že jsme pro závěr sezony ještě v obou soutěžích. Dostali jsme se do finále poháru a díky sérii šesti vítězství bojujeme i v lize. Tam už asi s námi nikdo moc nepočítal. I když jsme z té šestky na šestém místě, bodový odstup není tak velký. Budeme se snažit tím zamíchat do konce ligy," řekl Rada.

Jeho tým ve středu vyhrál ve Zlíně semifinále poháru 1:0 a ve finále ho čeká Slavia. "Pohár je panna, nebo orel. Buď vyhrajete a jste v Evropě, nebo prohrajete a o poraženém se ani neví. V lize můžete prohrát a furt ještě máte nějakou šanci. Jsme rádi, že můžeme mít ještě o ten pohárový zápas navíc. Hráči se mohou zviditelnit. Je to jejich reklama, protože určitě všichni mají tendenci jít ven, nebo do lepších klubů," dodal.

Zatímco Jablonec je ve hře o Evropu na dvou frontách, Liberci už zbyla jen liga. "Já myslím, že Liberec pod větším tlakem není. Ti to znají, už byli v pohárech. Samozřejmě každý chce být v Evropě, Liberec s tím má zkušenosti. Liberec má formu, to jsme viděli teď se Slavií, s níž byl v prvním poločase lepší," připomněl bezbrankovou remízu Slovanu se Slavií Rada, který v minulosti působil i v Liberci.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po semifinále Zlín – Jablonec

"Je to prestižní utkání pro diváky, jsou to dvě města vzdálená asi deset kilometrů. Je to nějaká tradice tohoto regionu, ale já to beru normálně. Poslední domácí utkání s Olomoucí jsme ne herně, ale brankově nezvládli (0:0), takže se budeme snažit to napravit," dodal Rada.

Tlak z boje o poháry si nepřipouští. "Ten je vždy. Dostali jsme se někam, kam jsme si všichni přáli, jsme nahoře. Co jediné se může stát? Že mě vyhodí, nic víc," řekl v žertu Rada, jenž se vrátil do Jablonce v zimě.

Po šesti ligových výhrách v úvodu jara jeho tým v posledních třech kolech nezvítězil a potýkal se s koncovkou. Šance neproměňoval hlavně Jan Chramosta. "Teď záleží na něm, jestli je labilní, nebo se s tím dokáže vypořádat. Je na něm vidět, že o tom přemýšlí, proč to neproměnil. Ale je natolik zkušený, že by se z toho měl oklepat," uvedl Rada.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články