Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Pohádka Heidenheimu pokračuje, po postupu do pohárové Evropy přejel Augsburg a vede Bundesligu

Fotbalisté Heidenheimu navázali na premiérový postup do pohárové Evropy vítězstvím 4:0 nad Augsburgem. Loňský nováček a osmý tým minulé sezony vyhrál i druhý zápas v ročníku a se skóre 6:0 se vůbec poprvé ocitl v čele bundesligové tabulky. Druhou výhru si připsal i Bayern, útočník Thomas Müller odehrál rekordní 710. soutěžní zápas za mnichovský velkoklub a gólem přispěl k domácímu vítězství 2:0 nad Freiburgem.

Utkání Bayern Mnichov – Freiburg
zdroj: Reuters autor: Leonhard Simon

Domácí tým si v první půlhodině vybudoval dvoubrankový náskok po penaltě osmnáctiletého hosta z Bayernu Mnichov Wannera za ruku a trefě Scienzy. Po změně stran přidali góly Beck a střídající Breunig.

Svěřenci Franka Schmidta vyhráli i pátý soutěžní zápas v sezoně a navázali na postup do Konferenční ligy. Premiéru v pohárové Evropě si zajistili vyřazením Häckenu.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Müller si připsal rekordní 710. soutěžní start za Bayern

Bayern poslal do vedení z penalty za ruku nejlepší střelec uplynulého ročníku Kane a otevřel si gólový účet v nové sezoně.

V 59. minutě přišel na hřiště Müller, překonal v počtu startů za Bayern rekord brankářské legendy Seppa Maiera a dvanáct minut před koncem se zapsal i mezi střelce.

Čtyřiatřicetiletý útočník skóroval v 16. bundesligové sezoně po sobě a vyrovnal rekord Holgera Facha, Matse Hummelse, Bernda Nickela, Olafa Thona a Michaela Zorca.

V závěru nastaveného času mohl Freiburg po ruce Palhinhy alespoň snížit z penalty, ale Höler neproměnil.

Německá fotbalová liga – 2. kolo:

Heidenheim – Augsburg 4:0 (8. Wanner z pen., 30. Scienza, 69. Beck, 73. Breunig), Bayern – Freiburg 2:0 (37. Kane z pen., 78. Müller).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články