Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Pogba: Vidět City slavit titul by pro naše fanoušky bylo jako smrt

Dvěma góly nastartoval velký obrat a zrušil Manchesteru City předčasnou oslavu titulu v Premier League. Záložník Paul Pogba vrátil do hry fotbalisty Manchesteru United. Ti prohrávali o poločase 0:2, ale nakonec ještě 3:2 zvítězili. Francouzský fotbalista prý cítil, že pro fanoušky jeho týmu by bylo sledovat korunovaci městského rivala v přímém přenosu jako smrt.

Pogba dává první gól Manchesteru City
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Han Yan

Suverénnímu lídrovi anglické ligy by titul zajistila sobotní výhra. Jenže i když po poločase vedli 2:0 po gólech Vincenta Kompanyho a Ilkaye Gündogana. Po změně stran bylo všechno jinak. Mezi 53. a 55. minutou se dvakrát trefil Pogba a v 69. minutě dokonal nečekaný obrat Chris Smalling.  

"Kdyby zvítězili, stali by se mistry, to by pro všechny fanoušky (United) bylo jako smrt. Nemohl jsem dopustit, abychom prohráli a viděli je na hřišti slavit," řekl po zápase Pogba. "O poločase jsme si v šatně řekli, že nemáme co ztratit," konstatoval pětadvacetiletý reprezentant.  

Přestože hraje v záloze, oba góly dal z pozice hrotového útočníka. "(Spoluhráč) Michael Carrick mi s těmihle náběhy hodně pomáhá. Vždycky mi ukazuje videa, co bych měl dělat. City milují útočení, ale neradi brání, takže jsem se musel víc tlačit do šestnáctky," vysvětlil Pogba.  

Trenér United José Mourinho přes vyhrané derby nepochybuje o tom, že "Citizens" už nikdo titul nevezme. United totiž na druhém místě ztrácejí šest kol před koncem třináct bodů. "Náš cíl je druhé místo. Musím pogratulovat City k titulu, získají ho a bude to zasloužené. V této sezoně nedali ostatním šanci," konstatoval portugalský kouč. "Chtěl jsem tady bodovat a zkazit jim oslavy. Ale hlavní otázka je, jestli se zlepšíme tak, abychom s nimi mohli v příštím ročníku soupeřit," dodal Mourinho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články