Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Podzimní část ligy uzavřela výhra Jablonce v Teplicích

Praha- Dvě výhry hostujících mužstev uzavřely podzimní část první fotbalové ligy. Jablonec zvítězil v dnešní dohrávce 17. kola v Teplicích 2:1 a přezimuje na čtvrtém místě, Brno zůstalo předposlední po domácí porážce 0:2 s Baníkem Ostrava. Teplice dohrály ligový podzim ve velkém útlumu, z posledních čtyř zápasů vytěžily jediný bod. O výhře Jablonce rozhodl dvěma góly Kovařík, domácí se probudili až v závěru, to jim ale stačilo jen na Mahmutovičovo snížení.

Teplický kouč Jiří Plíšek své hráče po zápase tvrdě zkritizoval. "Za první poločas a hru, kterou jsme v něm předvedli, se můžeme divákům jenom omluvit. Odhadli jsme soupeřovo rozestavení, všechna taktika byla připravená, jenže to všechno je k ničemu, když se neběhá a nebojuje," hněval se Plíšek.

Baníku zajistily tříbodový zisk v Brně a posun na desáté místo dvě branky v rozmezí deseti minut druhé půle. Vedoucí gól vstřelil v 53. minutě z penalty Neves, druhý přidal hlavou Šenkeřík. Baník tak prolomil dlouhou sérii brněnských nezdarů, neboť naposledy vyhrál v jihomoravské metropoli před více než šestnácti lety.



Zbrojovka prohrála v podzimní části ligy už šesté utkání v domácím prostředí a zůstala na sestupové patnácté pozici. "Po první naší velké neproměněné příležitosti hráči sklopili hlavy. Pustili jsme Baník do šancí. Ve druhém poločase jsme se dopouštěli nepochopitelných chyb, které soupeř potrestal," poznamenal trenér Karel Večeřa.

Utkání mělo nezvyklou kulisu. Po zkušenostech z duelu před půldruhým rokem, který provázely výtržnosti fanoušků Baníku, nařídila policie přísná bezpečnostní opatření. Příznivci Brna na to reagovali bojkotem zápasu, neboť se jim nelíbilo, že se v den utkání neprodávaly vstupenky.

Brněnský kotel tak zel prázdnotou, na protější tribuně bylo zhruba 150 příznivců ostravského klubu. Celkem podle pořadatelů přišlo 2109 diváků. Pořád to ale bylo víc než v Teplicích, kde zápasu přihlíželo jen 1950 lidí.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články