Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Podpora legend. Solskjaer slavil s Fergusonem i Cantonou a hlasy pro jeho setrvání sílí

Ole Gunnar Solskjaer měl být jen dočasným záskokem, který se bude o Manchester United starat v době největší krize. Jenže tým se pod Norovým vedením nečekaně chytl, což korunovalo vyřazení PSG v osmifinále Ligy mistrů. Zesílily tak hlasy, podle nichž by se Solskjaerovo dočasné angažmá mělo změnit v plnohodnotné.

Kouč Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer slaví s Alexem Fergusonem a Ericem Cantonou
zdroj: Twitter Manchesteru United, @ManUtd

Solskjaer před dvaceti lety jako náhradník rozhodl v nastavení finále Ligy mistrů o výhře nad Bayernem Mnichov a také ve středu zajistila United účast ve čtvrtfinále až čtvrtá minuta přidaného času. Rozhodčí po ruce Presnela Kimpembeho nařídil penaltu, kterou proměnil Marcus Rashford.

United tak jako první tým v historii soutěže dokázal postoupit, přestože úvodní zápas na domácí půdě prohráli 0:2. "Tohle je Manchester United, to je náš styl. Přesně takové příběhy Liga mistrů píše," řekl Solskjaer, který dočasně nahradil odvolaného Josého Mourinha.

"Byl to typický zápas United v Lize mistrů. Měli jsme plán, hráči dodrželi všechny instrukce a hlavně věřili, že to dokážou otočit. Teď jsme ohromně pyšní," uvedl Solskjaer. Od jeho příchodu United vyhráli 14 ze 17 zápasů, dvakrát remizovali a domácí prohra s PSG je pro ně stále jedinou porážkou pod vedením norského kouče.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Paris Saint-Germain – Manchester United

Po senzačním postupu také zesílily hlasy, aby Solskjaer získal trenérské místo v United nastálo. "Výsledky mluví za vše. Byl bych překvapený, kdyby během březnové reprezentační přestávky nedostal Solskjaer smlouvu," prohlásil bývalý kapitán United Gary Neville.

"Nemůžu té změně uvěřit. Když ho přivedli, tak jsem si myslel, že to udělali proto, aby získali fanoušky zpět na svou stranu a posléze mohli přivést nejlepšího trenéra na světě," uvedl. "Ale výsledky jsou skvělé, fanoušci jsou nadšení a Ole tu práci dostane. A asi se také stane norským králem, prezidentem i předsedou vlády," dodal Neville.

Za Solskjaerem stojí i legendy

Legendární trenér spjatý s Rudými ďábly Sir Alex Ferguson a slavný francouzský útočník Eric Cantona, který odkroutil u United pět sezon. Dvě velké osobnosti Manchesteru sdíleli se Solskjaerem nezapomenutelný postup přes PSG. "Miluju to. Jsem tak šťastný," projevil nával euforie Cantona, jenž s Red Devils získal čtyři ligové tituly.

O Solskjaerovo setrvání stojí i hráči. "Myslím, že už je rozhodnuto, měl by být naším trenérem nastálo," řekl Lukaku, který se na výhře nad Paris St. Germain podílel dvěma góly. "Vyhráli jsme venku na Tottenhamu, na Chelsea, porazili jsme Arsenal v poháru a teď tenhle zápas. Co jiného by měl ještě udělat? On chce zůstat, hráči chtějí, aby zůstal. Daří se nám a hrajeme tak, jak by Manchester United měl hrát," dodal.

Někdejší hráči United hodnotí velký večer v Paříži:

Rio Ferdinand, bývalý obránce Manchesteru United:

"Klukům jsem před zápasem nevěřil, když vypadlo deset hráčů. Ole Gunnar Solskjaer byl odvážný při výběru týmu. Nasadil tři teenagery, kteří byli hladoví. Ole vrátil tomuto týmu sebedůvěru. Zpochybňovali jsme například výkony Lukakua, ale on je jeden z mnoha, který neuvěřitelně ožil." 

Michael Owen, bývalý útočník Manchesteru United:

"Kluci hráli strašný fotbal pod José Mourinhem, neměli by s tím proti PSG vůbec šanci. Teď je to fantastický rozdíl. Je až šílené, jak si poradili ve včerejším utkání. Hráči vypadají jako vyměnění. Například Rashford, stále ledově klidný. Našel sebe a řadí se mezi hráče světové třídy. Ta penalta nebyla vůbec lehká, tohle zvládnout, musíte být lídr."

Zdroj
ČT sport, ČTK, BBC, BT Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články