Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Podle šéfa Juventusu mohou evropské kluby kvůli covidu přijít až o šest miliard eur

Pandemie koronaviru může evropské fotbalové kluby připravit na příjmech o 5,2 až 6,3 miliardy eur, myslí si předseda Asociace evropských klubů (ECA) Andrea Agnelli, který je také šéfem Juventusu a členem výkonného výboru UEFA.

Šokovaný Cristiano Ronaldo z Juventusu
zdroj: ČTK/AP autor: Antonio Calanni

Koronavirus výrazně narušil uplynulou sezonu a ovlivňuje také nový ročník fotbalových soutěží, které se hrají často bez diváků nebo s hodně omezeným počtem fanoušků na stadionech.

"Bez soutěží nemáme přístup k určitým položkám na našich účtech a bez nich se systém stane neudržitelným," řekl Agnelli na valné hromadě Juventusu. "V plném rozsahu budeme moci posoudit dopad této situace až na podzim příštího roku," dodal.

Prognóza podle něj zahrnuje ztráty plynoucí z prázdných stadionů, dopadů na střednědobé i dlouhodobé obchodní dohody a smlouvy o televizních právech, které bude třeba znovu projednat.

Juventus oznámil, že ve fiskálním roce s koncem 30. června 2020 zaznamenal ztráty 89,7 milionu eur. Vítěz posledních devíti ročníků italské ligy je v červených číslech třetím rokem po sobě. Ještě hůře si vedly další slavné kluby. Ztráta AC Milán činila 195 milionů eur a AS Řím dokonce přes 200 milionů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články