Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Podle Bílka je tým pod stejným tlakem jako loni

Glasgow - Čeští fotbalisté jsou podle trenéra Michala Bílka před zápasem ve Skotsku pod stejným tlakem, jakému čelili před prvním vzájemným duelem. Kouč národního týmu srovnal současnou situaci svého mužstva s tou, v které se tým nalézal na startu kvalifikace před rokem po prohře s Litvou. Tehdy tlak ustál a soupeře porazil, se stejným úmyslem dorazil také do Glasgowa.

Tomáš Rosický a Michal Bílek
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Když český tým na startu kvalifikace po drtivém tlaku podlehl v Olomouci Litvě, kdekdo reprezentaci odepisoval. Jenže proti Skotsku předvedla soustředěný výkon a dokázala překonat obranný val soupeře, který přijel ubránit bezbrankovou remízu.

"Pod stejným tlakem jsme byli po první prohře s Litvou a věděli, že další prohra nás odepíše. Tehdy jsme to zvládli a já se domnívám, že se nám to podaří i zde. Naše situace je o to lepší, že nám tu může pomoci i bod," připomněl Bílek před dnešním tréninkem na stadionu Hampden Park, kde v sobotu odpoledne bitva vypukne.

Kouč přes poslední selhání v přípravě s Norskem svému týmu bezmezně věří, ale jeho složení dnes na rozdíl od svého skotského kolegy Craiga Leveina neprozradil. Oficiálně tedy stále zůstává tajemstvím, zda v brance bude Jan Laštůvka, jak se předpokládá, a zda v záloze nastoupí Petr Jiráček. "Vím, že domácí kouč sestavu sdělil novinářům, ale u nás není ve zvyku sestavu říkat dopředu. Nejdříve se to dozvědí hráči, pak teprve veřejnost a soupeř," odolával kouč zvědavým skotským novinářům, kterým stále vrtá hlavou, zda by mohl někdo adekvátně nahradit Petra Čecha.

Podle něj domácí hráči nejsou v lepší pozici, protože musejí vyhrát, a to je vždy složitá situace. "Oba týmy mají nad sebou pořádný Damoklův meč. Skotové dohánějí ztrátu v tabulce, my jsme se dostali pod tlak vysokou porážkou v Norsku. Ale předpokládat už nyní, zda by byl úspěchem i bod, to opravdu nelze hádat," prohlásil Bílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články