Podepiš a odejdi, nabízí Pilařovi vedení Plzně

Praha – V průběhu týdne se má vedení plzeňské Viktorky sejít s vedením bundesligového Wolfsburgu a trenérem Félixem Magathem. Téma je jasné: budoucnost Václava Pilaře. Plzeň již dříve nabídla Pilařovi smlouvu, v rámci které by záložník okamžitě odešel na hostování, jež by se v zimě změnilo na přestup. Proti návrhu je ovšem hráčův agent Jiří Stejskal, který to považuje za porušení již dříve podepsané smlouvy. Všichni se zatím shodli pouze na tom, že pro hráče je nejdůležitější, aby na jaře pravidelně nastupoval. Pilař se má rozhodnout do úterý.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Plzeň údajně nabídla Pilařovi novou přestupovou smlouvu. V té bude klauzule, že hráč může v létě odejít na hostování do Wolfsburgu, které se v zimě promění v trvalý přestup. "Vašek se musí rozhodnout, co chce. Byl bych rád, aby se rozhodl tak, aby na jaře hrál. V dané chvíli podle mě moc možností není. Ve smlouvě bude zahrnuto, že ho pustíme v létě kamkoliv po dohodě s jeho manažerem. Nevidím důvod, proč by do toho nešel," tvrdí trenér Pavel Vrba.

Hráčův agent ovšem tvrdí, že Pilař smlouvu uzavřít nemůže. Už se totiž Wolfsburgu od 1. července upsal a podle pravidel se nesmí uzavírat méně než roční kontrakt. Dle deníku Sport je ale smlouva podepsána pouze jednostranně, jen českým hráčem. Majitel Plzně Tomáš Paclík navíc Stejskalova slova popírá. "Máme informace z Wolfsburgu, které se zásadně liší od toho, co říká pan Stejskal. Víc k tomu zatím neřeknu, nechci s ním vést žádnou mediální válku. Jen prozradím, že se připravuje schůzka s Felixem Magathem o dalším působení Václava Pilaře," sdělil o víkendu.

Pokud se Pilař rozhodne v Plzni nepodepsat, reálně mu hrozí, že si v průběhu jarní části nezahraje. Mohl by sice odejít někam na hostování – mluví se o Ceseně, Slavii či návratu do Hradce –, jenže k tomu musí mít souhlas Viktorie, které do 30. června patří.

Plzeň v posledních měsících čelí zásadním změnám v kádru. Dopingová aféra Davida Bystroně sice ještě čeká na konečný verdikt, nicméně je jisté, že si obránce nějaký čas nezahraje. Na jeho místo přivedl trenér Vrba bývalého viktoriána Václava Procházku. Výměnou za Procházku naopak odešel do Mladé Boleslavi záložník Martin Fillo. Plzeň se také rozhodla neangažovat chorvatského obránce Tomislava Božiče a po sobotním utkání s Vlašimí ukončila jeho testování. "Byl by u nás čtvrtým až pátým stoperem," vysvětlil Vrba. Úřadující mistr zatím nepodepíše ani záložníka Jiřího Zifčáka, který se vrací do Znojma.

Zdroj
ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články