Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Pod nohami hráče Malmö explodovala petarda, po divácích poté hodil praporek

Göteborg – Utkání švédské ligy mezi Göteborgem a Malmö zůstalo nedohráno. Střetnutí předčasně ukončil moment ze 78. minuty, kdy fanoušci domácích hodili pod nohy Tobiase Sany petardu, která vybouchla, načež útočník Malmö po nich rozezleně hodil rohový praporek.

Tobias Sana s rohovým praporkem, který se připravuje hodit po fanoušcích
zdroj: REUTERS autor: News Agency/Adam Ihse

Švédský útočník Sana se u postranní čáry rozcvičoval před střídáním, když mu u nohy explodovala pyrotechnika. Bez váhání šel k sektoru fanoušků domácího Göteborgu a hodil mezi diváky tyč s praporkem. Pořadatelská služba pak hráče s dvěma starty za reprezentaci odvedla do šatny.

Rozhodčí po půlhodinové poradě zápas ukončili, stav byl v tu chvíli bezbrankový. "Slyšel jsem ránu, rozhlédl se a viděl Sanu, jak se sklání. Pak už to šlo rychle, pískl jsem a odvolal oba týmy do kabiny," popsal rozhodčí Jonas Eriksson. Incident nyní bude řešit disciplinární komise svazu.

Sana, jenž za Göteborg hrával, se později za reakci omluvil. I když ho z výbuchu bolely hlava i uši. "Když jsem překonal prvotní šok, cítím, že to bylo nejhloupější rozhodnutí mého života," napsal v prohlášení. "Spousta mladých lidí ke mně vzhlíží, takže se chci omluvit." Malmö informovalo, že hráče trestat nebude.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články