Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pod Hapalem už nehodlám za Slovensko nastoupit, řekl uražený Weiss

Během zápasu Ligy národů s Čechy uraženě odešel z lavičky, jelikož ho Pavel Hapal znovu nenasadil, a pro Vladimíra Weisse to byl pravděpodobně na dlouho poslední moment, kdy měl na sobě věci slovenské reprezentace. Osmadvacetiletý křídelník totiž prohlásil, že pod vedením českého trenéra za národní tým už nenastoupí.

"Za Hapala jsem skončil. Více se k tomu vyjádřím v nejbližších dnech," citoval deník Plus jeden deň záložníka s 67 reprezentačními starty a sedmi góly. Weiss, který je v současnosti hráčem katarské Al Gharafy, oblékal v minulosti dresy Manchesteru City, Glasgow Rangers, Espaňolu Barcelona a Olympiakosu Pireus.

Osmadvacetiletý záložník je známý svou problémovou povahou. Před měsícem byl mezi hráči, kteří po domácí porážce s českým týmem porušili životosprávu. Když se to dozvěděl tehdejší trenér Ján Kozák, rozhodl se z funkce odstoupit. V minulosti strávil Weiss noc v cele předběžného zadržení, protože se odmítl podrobit dechové zkoušce i odběru krve. Soud ho posléze osvobodil, Weiss však kvůli tomu byl na nějakou dobu vyřazen z národního týmu.

Je Weiss pro Slovensko nepostradatelný? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Naposledy se postaral o rozruch v pondělí, když ještě před koncem zápasu odešel z lavičky poté, co trenér Hapal v 79. minutě potřetí vystřídal a jeho do hry neposlal.

"Dozvěděl jsem se to, až když jsem přišel po zápase do šatny. Tam mi podal ruku a odešel. Chápu frustraci z toho, že nedostal šanci. Vůči mužstvu i realizačnímu týmu neprojevil respekt a to určitě není v pořádku," řekl dnes Hapal.

"Dalších pět hráčů mohlo udělat to, co on, ale neudělali to, protože si uvědomovali, že to není správné. Pokud se někde vyjádřil, že v reprezentaci končí, přede mnou tak neučinil. Nemám od něho žádné oficiální stanovisko. A dokud ho mít nebudu, nemám se k čemu vyjádřit. Míč je tedy na jeho straně, on musí vysvětlit, co se stalo," dodal český kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Slovensko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články