Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pochettino po výhře Tottenhamu nad Realem zářil. Patříme mezi nejlepší týmy Evropy, řekl

Byla na něm znát obrovská spokojenost. Kouč Tottenhamu Mauricio Pochettino měl po triumfu 3:1 nad Realem v Lize mistrů pro své svěřence pouze slova chvály. Podle argentinského trenéra Spurs ukázali, že v současnosti patří mezi evropskou elitu. Londýnský celek si ve středu prvním vítězstvím nad Bílým baletem po 22 vzájemných zápasech zajistil dvě kola před koncem bojů v základních skupinách místo v osmifinále.

Trenér Tottenhamu Mauricio Pochettino
zdroj: ČTK/PA/ autor: Mike Egerton

Tottenham ve Wembley obhájce titulu jasně přehrál a po dvou gólech Deleho Alliho a jednom zásahu Christiana Eriksena se ujal vedení 3:0. Za hosty až deset minut před koncem snížil Cristiano Ronaldo. Spurs tím navázali na dva týdny starou remízu 1:1 z Madridu.

"Tyhle dva zápasy nás zviditelnily v Evropě," řekl Pochettino. "Postoupili jsme a jsme tam, kde chceme být - ve vyřazovací části Ligy mistrů. Co mi ale dělá největší radost a motivuje mě, je fakt, že fungujeme jako tým a můžeme dosáhnout velkých výsledků," přidal.

"Viděli jste, že Tottenham je velký tým. Začínáme věřit v náš potenciál a v to, že fyzicky i mentálně můžeme soupeřit s nejlepšími kluby. Teď už patříme mezi nejlepší v Anglii i v Evropě," uvedl argentinský trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tottenham - Real Madrid

Velkou měrou se o vítězství zasloužil Alli, který úvodní tři zápasy Ligy mistrů vynechal kvůli červené kartě z minulé sezony Evropské ligy.

"Byla to skvělá příležitost pro Deleho ukázat jeho kvality. Měl obrovskou motivaci a moc nechybělo a mohl mít hattrick. Abychom dokázali všechno, co chceme, potřebujeme ho v nejlepší formě," uvedl Pochettino.

"Podali jsme fantastický výkon," přidal Alli. "Věděli jsme, že když budeme dodržovat taktiku a budeme dobře bránit, tak šance vepředu přijdou. Nepřekvapilo mě, že jsme je přehráli, protože s takovými týmy nechceme jen hrát, ale chceme nad nimi vyhrávat," prohlásil sebevědomě.

Pochettino ale odmítl označit zápas za nejlepší výsledek za jeho působení v Tottenhamu. "Jsme samozřejmě velmi pyšní, ale když na konci nebudeme mít trofej, nebude ten výsledek znamenat vůbec nic. Měl jsem stejnou radost, jako když jsme porazili Liverpool nebo Bournemouth," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články