Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pochettino neustál výsledkovou mizérii a skončil na lavičce Tottenhamu

Angažmá Mauricia Pochettina v Tottenhamu je minulostí. Argentinec, který trénoval Spurs od května 2014 a v minulé sezoně přispěl výraznou měrou k postupu do finále Ligy mistrů, byl odvolán.

Trenér Mauricio Pochettino
zdroj: REUTERS autor: Hannah McKay

Sedmačtyřicetiletý kouč se Tottenhamu ujal po působení v Southamptonu a učinil z něj stabilního člena elitního kvarteta Premier League. Do LM postoupili jeho svěřenci čtyřikrát z pěti sezon pod jeho vedením a v loňském ročníku prohráli až ve finále s Liverpoolem.

Letos však procházejí dlouhodobou krizí. Po 12. kole anglické nejvyšší soutěže mají na kontě jen tři vítězství, v posledních pěti ligových zápasech neslavili skalp soupeře a v tabulce jsou až čtrnáctí s propastnou ztrátou 20 bodů na vedoucí Liverpool.

V LM sice dvě kola před koncem skupinové fáze flirtují s místenkou v play-off, ale historická domácí porážka 2:7 s Bayernem k odvolání Pochettina bezesporu přispěla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tottenham - Bayern Mnichov

"Nad trenérskou změnou jsme uvažovali opravdu dlouho a konečné rozhodnutí se vzhledem k nezapomenutelným momentům z nedávné minulosti nedělalo vůbec snadno. Nicméně máme za to, že je v nejlepším zájmu klubu," řekl předseda Daniel Levy.

"Bohužel, výsledky v Premier League na konci loňského a na začátku letošního ročníku jsou extrémním zklamáním," dodal.

Za odvedenou práci Pochettinovi s úctou poděkoval. "Mauricio a jeho realizační tým se nesmazatelně zapsali do historie Tottenhamu, budou zde navždy vítáni," zakončil Levy.

"Navždy Ti budu vděčný za pomoc při dosažení mých snů. Během těch pěti let jsme si společně užili řadu krásných okamžiků, na které nezapomenu. Byl jsi můj trenér, ale zároveň i kamarád. Hodně štěstí v další kapitole v kariéře," napsal na Twitter kapitán Harry Kane.   

Přijde Mourinho?

Hlavním favoritem na volnou pozici kouče Spurs je dle britských médií José Mourinho (aktuálně bez angažmá). K londýnskému celku mají mít blízko i Julian Nagelsmann (Lipsko), Eddie Howe (Bournemouth) a Carlo Ancelotti (Neapol).

Dalším zaměstnavatelem Pochettina by se naopak mohl stát konkurenční Manchester United, Real Madrid či Bayern Mnichov.

Zdroj
ČT sport, BBC, Daily Mirror

Hlavní zprávy

Nejčtenější články