Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pobřeží slonoviny si doma zahraje finále. O africký trůn se utká s Nigérií, která zvládla penalty

"Sloni" jsou po 18 letech opět pořadatelskou zemí, která si zahraje ve finále mistrovství Afriky. Fotbalisté Nigérie se představí v boji o zlato zase poprvé od roku 2013. Pobřeží slonoviny zdolalo Kongo 1:0. Trojnásobní kontinentální šampioni pak porazili v semifinále Jihoafrickou republiku 4:2 na penalty, po normální hrací době i prodloužení skončil duel 1:1. 

Je nám líto, video expirovalo.
Afrika žije fotbalem, tamní šampionát zná finalisty

Obě branky padly ve druhém poločase a shodně z penalt. Nigérii poslal do vedení Troost-Ekong, v 90. minutě vyrovnal Mokoena. Jihoafrická republika dohrávala od 115. minuty bez vyloučeného Kekany.

V penaltovém rozstřelu neuspěli dva Jihoafričané, naopak Nigerijci se mýlili jen jednou. Jednu z jejich čtyř úspěšných penalt znovu proměnil i kapitán Troost-Ekong. Nigérie neprohrála na turnaji ani pošesté.

O triumfu Pobřeží slonoviny nad Kongem rozhodl v 65. minutě útočník Dortmundu Haller. Dvojnásobní afričtí mistři se probojovali do finále po devíti letech. "Sloni" jsou zároveň první pořadatelskou zemí od Egypta v roce 2006, která se dostala do finále.

Kongo se s Jihoafrickou republikou utká o bronz v sobotu.

Mistrovství Afriky ve fotbale v Pobřeží slonoviny – semifinále:

Nigérie – JAR 1:1 po prodl. (1:1, 0:0), 4:2 na pen.

Branky: 67. Troost-Ekong z pen. – 90. Mokoena z pen. ČK: 115. Kekana (JAR).

Pobřeží slonoviny – Kongo 1:0 (0:0)

Branka: 65. Haller.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články