Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pobřeží slonoviny remizovalo s favorizovaným Portugalskem 0:0

Port Elizabeth - Fotbalisté Pobřeží slonoviny a Portugalska se v dnešním zahajovacím utkání skupiny G na mistrovství světa rozešli s bezbrankovou remízou. Na ní nic nezměnil ani uzdravený útočník afrického týmu Didier Drogba, který jedenáct dnů po zlomenině ruky odehrál závěrečných 25 minut. Opora Chelsea v nastaveném čase ve své jediné šanci selhala. Informace najdete také na internetovém speciálu msfotbal.cz.

Pokud se fotbaloví fajnšmekři při střetnutí hráčů Pobřeží slonoviny s Portugalskem, které podle papírových předpokladů má bojovat o druhé postupové místo ve skupině za vysoce favorizovanými "Kanárky", těšili na atraktivní podívanou a ofenzivní festival, museli být zklamaní. Týmy s velkým útočným potenciálem jako by na startu šampionátu, jako řada dalších favoritů, nechtěly odkrýt všechny karty.

Reportáž z utkání Pobřeží slonoviny - Portugalsko sledujte zde

Pobřeží slonoviny bez své největší hvězdy Drogby viditelně nehodlalo zopakovat chybu jako na minulém šampionátu v Německu, kdy při své první účasti na MS hned na úvod také podlehlo favorizované Argentině, což se podepsalo na jeho předčasném vyřazení.


Švédský kouč ve službách Afričanů Sven Göran Eriksson vsadil na propracovanou obranu a agresivní pojetí. Dnes už nechtěl v souboji s Portugalskem zažít třetí porážku poté, co ještě jako kouč Anglie musel na ME 2004 a na minulém mistrovství světa v Německu s Jihoevropany dvakrát za sebou strávit vyřazení ve čtvrtfinále po penaltových rozstřelech.

Tentokrát afričtí "Sloni" bránili téměř bezchybně, obávaného Cristiana Ronalda spustili z bedlivého dohledu jen jednou za celý zápas a tahoun Realu Madrid už v 11. minutě ranou z dálky napálil tyč. Nezlomil tak střeleckou smůlu, která jej v reprezentaci provází od loňského února, kdy se v národním týmu trefil naposledy.


Ronaldova povedená rána byla jedinou opravdu vážnou hrozbou portugalského týmu, který v JAR obhajuje semifinálovou účast z Německa. Ve vyrovnaném utkání postupem času hrozili spíš Afričané, nadějně vypadaly zejména dva Gervinhovy pokusy.

"Sloni" mohli favorizovanému soupeři zasadit nečekaný úder v době, kdy už zápas směřoval k remíze. Střídající Keita připravil dalšímu žolíkovi z lavičky Drogbovi slibnou pozici, ale kanonýr Chelsea ve skluzu míč zblízka do branky neusměrnil. A možná by dnes za zmařenou šanci vyměnil jeden z 37 gólů, kterými se blýskl během sezony v dresu "Blues".

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články