Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Pobřeží slonoviny postoupilo do semifinále afrického šampionátu až v prodloužení, JAR po penaltách

Fotbalisté Pobřeží slonoviny navzdory dlouhému oslabení porazili na africkém šampionátu 2:1 v prodloužení Mali a postoupili do semifinále proti Kongu. Tým pořadatelské země vstřelil v Bouaké oba góly v závěrečných fázích normální hrací doby a prodloužení. Základní hrací doba nerozhodla ani o druhém semifinalistovi. Jihoafrická republika zdolala Kapverdy po bezbrankovém souboji až na penalty.

Je nám líto, video expirovalo.
Brankář Williams vychytal JAR v penaltách postup do semifinále AFCON

Pobřeží slonoviny šlo do deseti krátce před koncem prvního poločasu, kdy byl vyloučen Odilon Kossounou. Mali proti oslabenému soupeři skórovalo v 71. minutě díky Nenemu Dorgelesovi, ale domácí tým hnaný 40 tisíci fanoušky srovnal v 90. minutě po trefě Simona Adingry.

Když už se schylovalo k penaltovému rozstřelu, rozhodl zápas v druhé nastavené minutě prodloužení Oumar Diakité. Útočník Remeše dostal za sundaný dres při oslavě druhou žlutou kartu a byl vyloučen, ale Mali už srovnat nedokázalo.

Posledními semifinalisty se stali Jihoafričané, kteří po bezbrankových 120 minutách zdolali Kapverdy v penaltovém rozstřelu 2:1. Hrdinou se stal brankář Ronwen Williams, jenž zneškodnil čtyři pokutové kopy. Mezi nejlepší čtyřkou turnaje jsou fotbalisté JAR poprvé od roku 2000. O dva roky dříve skončili druzí a v roce 1996 vybojovali dosud jediný titul.

Mistrovství Afriky ve fotbale v Pobřeží slonoviny – čtvrtfinále:

Mali – Pobřeží slonoviny 1:2 po prodl. (1:1, 0:0)
Branky: 71. Dorgeles – 90. Adingra, 120.+2 Diakité. ČK: 120.+5 H. Traoré – 43. Kossounou, 120.+3 Diakité.

Kapverdy - JAR 0:0 po prodl., na pen. 1:2

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články