Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pobřeží Slonoviny na domácí půdě pokračuje, v penaltách zhatilo senegalský sen o obhajobě

Fotbalisté Senegalu skončili na africkém šampionátu už v osmifinále. Obhájci titulu vypadli s domácím Pobřežím Slonoviny po výsledku 1:1 a 4:5 po penaltovém rozstřelu. Ve čtvrtfinále jsou i Kapverdy, které udolaly 1:0 Mauritánii.

Fotbalisté Pobřeží Slonoviny slaví vítězství v penaltách
zdroj: REUTERS autor: Siphiwe Sibeko

Senegal poslal do vedení Habib Diallo, jenž si ve vápně zpracoval Maného centr a nekompromisně zakončil. Osmadvacetiletý útočník skóroval po třech minutách a 15 sekundách hry a postaral se o nejrychlejší branku Senegalu v play-off afrického šampionátu.

Pobřeží Slonoviny, které po odvolání kouče Gasseta vedl poprvé v roli hlavního trenéra dosavadní asistent Faé, odpovědělo v 86. minutě Kessiého proměněnou penaltou. Zbytek základní hrací doby ani prodloužení gól nepřinesly, rozhodnout tak musel penaltový rozstřel. V něm neuspěl pouze ve třetí sérii senegalský obránce Niakhaté, který poslal svůj pokus do tyče.

Senegal tak ztratil šanci na obhajobu titulu, která se naposledy povedla Egyptu. "Faraoni" ovládli africký šampionát dokonce třikrát za sebou v letech 2006, 2008 a 2010, letos ale vypadli také už v osmifinále.

Kapverdy prošly do čtvrtfinále podruhé v historii, poprvé se jim to podařilo v roce 2013. Postup jim zařídil v 88. minutě z pokutového kopu kapitán Mendes.

Mistrovství Afriky ve fotbale – osmifinále:

Kapverdy – Mauritánie 1:0 (0:0)

Branka: 88. Mendes z pen.

Senegal – Pobřeží slonoviny 1:1 po prodl. (1:1, 1:0), 4:5 na pen.

Branky: 4. H. Diallo – 86. Kessié z pen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články