Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pobřeží slonoviny Africký pohár znovu nevyhraje, vypadlo s Nigérií

Rustenburg (JAR) - "Zlatá fotbalová generace" Pobřeží slonoviny se znovu nedočkala. Poté, co v loňském dramatickém a emotivním finále Afrického poháru podlehla Zambii, letos vypadla již ve čtvrtfinále s Nigérií. Burkina Faso je dalším překvapivým účastníkem semifinále, když vyřadilo Togo po prodloužení 1:0.

Slavící fotbalisté Nigérie
zdroj: ISIFA

Nigerijci, kterým k postupu do vyřazovacích bojů pomohly až dvě penalty v souboji s Etiopií, se ujali vedení těsně před přestávkou díky Emenikemu. V 50. minutě sice srovnal Tioté, jenže dvanáct minut před koncem rozhodl Mba a Nigérie tak vyhrála 2:1.

Pro Pobřeží slonoviny tak končí šampionát ještě větším zklamáním než loňský ročník, v jehož finále podlehl tým v penaltovém rozstřelu Zambii. Medaile se na svém posledním turnaji v dresu národního týmu nedočkal útočník Didier Drogba, jehož země na triumf čeká již od roku 1992.

V duelu Burkina Fasa s Togem se čekalo po bezbrankové základní hrací době na jediný gól až do poslední minuty první části prodloužení, kdy tožská obrana nepohlídala při rohovém kopu hlavičkujícího Pitroipu. Burkina Faso se dostalo do semifinále podruhé v historii, v roce 1998 skončilo na čtvrtém místě. Nigérie se utká ve středečním semifinále s Mali, Burkina Faso čeká duel s Ghanou.

Čtvrtfinále mistrovství Afriky ve fotbale:

Pobřeží slonoviny - Nigérie 1:2 (0:1) Branky: 50. Tioté - 43. Emenike, 78. Mba. Burkina Faso - Togo 1:0 po prodl. (0:0, 0:0) Branka: 105. Pitroipa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články